Ahmed Alaji wordt ‘Vrijwilliger van het Jaar 2017’ tijdens de Nieuwegein Awards

Ahmed Alaji heeft zaterdagavond de Award in ontvangst mogen nemen voor ‘Vrijwilliger van het Jaar 2017.’ Alaji is drie jaar geleden gevlucht vanuit Syrië naar Nederland en terecht gekomen in de opvang van statushouders in Zuilenstein. Hij wilde snel inburgeren. Hij ontpopte zich als aanspreekpunt voor de Syrische gemeenschap en werd vrijwilliger bij de bibliotheek. Ook zat hij in de organisatie van een intercultureel feest om alle Nieuwegeiners te bedanken voor hun gastvrijheid.

De jury: ‘Deze vroegere directeur van een marmerfabriek kwam hier zonder zijn complete gezin. Een moeilijke start. Maar Ahmed is positief, daadkrachtig, leergiering, behulpzaam en een verbinder, dwars door alle culturele barrières heen. Hij levert een grote bijdrage aan de Nieuwegeinse samenleving. Hij zet zich onder meer in voor de taalbrigade, de inspiratietour voor bibliotheekmedewerkers, het Lijfstyle event, Kringloopcentrum de Nieuwe Hoop en het samen koken in de Rijtuigenbuurt.’ De jury heeft grote respect en waardering voor wat hij in korte tijd heeft bereikt.

Ahmed Alaji met zijn Award. (Foto: Wouter Haring)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren