Agressieve winkeldief op Muntplein

Een man werd op maandagmiddag 4 juli agressief nadat hij op winkeldiefstal was betrapt. Rond 14.10 uur zag een medewerker van een winkel aan het Muntplein dat een man meerdere goederen uit de stellingen pakte en die onder of in zijn jas stopte. Vervolgens passeerde de man de kassa, zonder de goederen te betalen. Een medewerker wilde de man aanspreken, waarop de verdachte snel terug de winkel inliep. Daar legde hij meerdere van de door hem gestolen goederen snel terug in de stellingen. Een medewerker sprak hem aan en zei dat hij was aangehouden voor winkeldiefstal. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd.

De verdachte wilde de komst van de politie niet afwachten en probeerde ervandoor te gaan, waarbij hij het personeel verbaal bedreigde. Enkele medewerkers zagen zich gedwongen hem beet te pakken en naar de grond te brengen. Hij verzette zich, sloeg en schopte om zich heen en beet één van de medewerkers in zijn pols. Met de nodige moeite wisten zij hem onder controle te krijgen. Agenten kwamen ter plaatse. De verdachte bleek nog meerdere gestolen goederen in zijn rugzak te hebben zitten.

Tegen de verdachte werd aangifte van diefstal met geweld gedaan. De agenten brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk