Afvalroadshow zaterdag op stadsmarkt

“Waarom zou ik mijn afval scheiden? Wat gebeurt er met dat gescheiden afval?” Het antwoord op deze vragen en meer krijg je als je zaterdag 17 september tussen 09.00 uur en 16.00 uur de stadsmarkt in Nieuwegein bezoekt. Dan staat de Afvalroadshow aan de Hagestede bij Parkeerterrein P West. De Afvalroadshow is onderdeel van de provinciebrede campagne ‘Doe meer met afval’.

In de promotiewagen vind je een interactieve wand waarmee je meer leert over het scheiden en recyclen van afval. Er zijn spelletjes en quizzen voor jong en oud en kinderen kunnen een mini-kliko winnen. In de wagen kun je de campagnefilm ‘Doe meer met afval’ bekijken en al je vragen over afval stellen.

Met deze Afvalroadshow vraagt de gemeente Nieuwegein op een speelse manier extra aandacht voor het scheiden van afval. Veel inwoners van Nieuwegein doen dit al goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. Het scheiden van afval levert grondstoffen op voor nieuwe producten, is goed voor het milieu en voor onze portemonnee, want zo blijft de afvalstoffenheffing laag. Wanneer huishoudelijk afval bovendien zorgvuldig wordt gescheiden, kan het in veel gevallen grondstof zijn voor nieuwe producten.Afvalroadshow zaterdag op stadsmarkt

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk