Afscheidsreceptie burgemeester Frans Backhuijs

Op dinsdag 9 mei neemt Frans Backhuijs na 12 jaar officieel afscheid als burgemeester van Nieuwegein tijdens een bijzondere raadsvergadering. Aanmelden voor 2 mei via het e-mailadres: bestuurssecretariaat@nieuwegein.nl.

Frans Backhuijs: “Nieuwegein is een stad die trots is op zijn verleden en uitkijkt naar een mooie toekomst. Ik ben blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van de stad en de actieve samenleving.”

Op de vraag waarom burgemeester Frans Bachuijs stopt liet de burgemeester eerder weten tegenover RTV Utrecht: ‘Ik stop, omdat ik denk dat het heel gezond is bij een gemeente dat de topleiding na een bepaalde tijd stopt en dat dat niet te lang is. Ik verwijt de mensen die lang op dezelfde plek blijven zitten niets, maar ik vind dat je na een jaar of acht, negen en het zijn er twaalf geworden, ruimte moet maken voor iemand anders met nieuwe inzichten.’

Backhuijs denkt veel terug aan toen Nieuwegein nog ‘the new town’ was, waar volop gebouwd werd. Ook vandaag de dag hoor je op veel plekken in de stad het geluid van heipalen die de grond ingaan. Hij heeft de stad zien groeien van die new town naar een gewone stad, zegt hij. “Het is een stad waar altijd iets te doen is, en dat is wel zo leuk voor een burgemeester.”

Zijn opvolger moet wat hem betreft zeker verdergaan met de aanpak van jeugdcriminaliteit, de inwoners van Nieuwegein wil hij meegeven meer te praten met hun buren en zelf hoopt hij eindelijk meer tijd de hebben voor zijn kleinkinderen. En voor zijn hobby: koken. De laatste drie weken als burgemeester doet Backhuijs nog ‘alsof er niets aan de hand is’. “Ik ben niet aan het aftellen.”

De gemeente Nieuwegein nodigt bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van harte uit voor de afscheidsreceptie op dinsdag 9 mei van 16.30 uur tot 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant (op de 4e verdieping) van het Stadshuis Nieuwegein aan het Stadsplein 1.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk