Adopteer een rotonde

De rotondes binnen de gemeentegrenzen van Nieuwegein worden ter adoptie aangeboden aan bedrijven. Reeds enkele rotondes hebben al een bedrijf die een rotonde onderhouden, zoals de rotonde op de Galecopperlaan bij Sportpark Galecop door Jos Scholman BV.

Door het sponsoren van rotondes krijgen bedrijven hiermee een unieke kans om reclame te maken op een unieke locatie. Met rotondes kun je leuke dingen doen. Voor de gemeente betekent dit een mogelijkheid om te bezuinigen op het groenonderhoud, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De officiële aftrap was maandag 16 juni 2014.

Een Oldtimer Schoolbus van aannemer Jos Scholman, die verantwoordelijk wordt voor de adoptie van de rotondes, reed langs een aantal rotondes. In de bus heeft wethouder Peter Snoeren de reizigers geïnformeerd over de kansen die adoptie van rotondes biedt voor de gemeente Nieuwegein en het bedrijfsleven. Wilt u meer weten? Wethouder Peter Snoeren: “Rotondes zijn unieke locaties in de openbare ruimte. Ze zijn bedoeld om het verkeer af te remmen, maar bieden ook de ruimte om er iets moois van te maken waar mensen van genieten. Als dat kan doordat bedrijven willen investeren in het beheer levert dat voor alle partijen iets op.”

De gemeente Nieuwegein heeft Aannemingsbedrijf Jos Scholman uit Nieuwegein aangesteld om de beeldkwaliteit van de rotondes de komende jaren te waarborgen. Deze zal in samenwerking met partner De Rotondespecialist bedrijven en instellingen de kans bieden om een rotonde te adopteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk