Activiteiten Soroptimistenclub Utrecht Nedersticht verplaatst

Soroptimistenclub Utrecht Nedersticht, Stichting Fulcotheater en boekhandel Logica zijn een partnerschap aangegaan om Internationale vrouwendag 2021 te vieren voor de regio, met als thema: ‘Invloed met impact.’ Internationale vrouwendag vindt plaats op 8 maart. In verband met Corona zullen alle activiteiten verplaatst worden naar het weekend van 17 september 2021. Opbrengsten van dit weekend komen ten goede aan de IJsselsteinse Stichting Roemeense Kinderhulp en de Nieuwegeinse onderneming Stichting De Ruilfabriek.

De Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie en het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren en zijn daarmee een logische initiatiefnemer om aandacht te vragen voor deze dag. Het Fulcotheater wil, als maatschappelijk partner, graag haar kennis, kunde en gebouw ter beschikking stellen voor de exposities, lezingen, discussies en optredens.

Met medewerking van lokaal talent zoals Annette Terberg met haar beeld over Truus Wijsmuller, de schilderij expositie van ondermeer Tonnie Sturkenboom, Kaitlin van Enthoven, Emmy Reigteld. Optredens van De Peppers en Melanie Reindertsen, maar ook een debat met de vrouwelijke wethouders van Nieuwegein en IJsselstein, zal een boeiend programma worden samengesteld. Jolanda Boere (Soroptimist), kruipt in de huid van Aletta Jacobs, voorvechtster voor het vrouwenkiesrecht. In de bioscoop zullen films gedraaid worden die betrekking hebben op vrouwenrechten. Fotoclubs uit IJsselstein en Nieuwegein brengen het thema in beeld.

Over de Soroptimisten
De Soroptimistclub organiseert veel activiteiten en dragen met de opbrengsten bij aan goede doelen. Zo heeft de club in november 2020 5500,= euro gedoneerd aan Free a Girl. Daarnaast hebben zij meegewerkt aan het tot stand komen van de bezoekunits van de verschillende zorginstellingen in Nieuwegein. Op Koningsdag 2020 hebben zij tompoezen gebracht bij de zorginstellingen in IJsselstein. Ook NL Doet dragen zij een warm hart toe. In mei 2021 steken zij de handen uit de mouwen in Vianen.

One thought on “Activiteiten Soroptimistenclub Utrecht Nedersticht verplaatst

  1. Jeannette Starrenburg

    Voor meer informatie over de Soroptimistenclub Utrecht Nedersticht of internationale vrouwendag activiteiten in weekend sept:
    Jeannette Starrenburg 0647077609 of via email: utrechtnedersticht@soroptimist.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!