Acties voor een gezonder Nieuwegein

Inwoners, docenten, ondernemers, huisartsen, fysiotherapeuten, verzekeraars, wijkverpleegkundigen, orthopedagogen, sportcoaches, maatschappelijk werkers, vertegenwoordiging van de kerken, beleidsadviseurs, welzijnscoaches, bestuurders dachten vandaag na over hoe Nieuwegein gezonder te maken. Jan Walburg bijzonder hoogleraar Positieve Psychologie begeleidde ook dit keer weer deze zoektocht. Voortbordurend op de ambities en acties die de vorige keer waren afgesproken, brainstormden ze verder. De groep is inmiddels gegroeid van 50 naar zo’n 80 betrokken mensen bij Nieuwegein.

Ieder vanuit zijn eigen achtergrond bespraken ze hoe ze hun actie verder konden brengen. De inwoners ondernemen dit jaar een activiteit in hun buurt of straat. Een lokale makelaar plaatst de activiteiten op zijn website om er bekendheid aan te geven. Sport &Cultuur onderneemt diverse acties om sport en cultuur in de wijk dicht bij de mensen te brengen. Bijzonder aandacht was er voor het verminderen van schooluitval van jongeren zonder diploma. Alle aanwezigen boden aan om mee te denken hoe dit probleem aan te pakken. Iedereen begreep de urgentie en voelde zich verantwoordelijk voor de oplossing.

Het Sociaal Beraad faciliteert binnenkort lunches in de wijken waar iedereen welkom is. De Gezondheidscentra verspreiden de boodschap van positieve gezondheid binnen hun eigen geledingen. De ondernemers werken aan een digitale beursvloer waar ondernemers aanbod van hulp plaatsen die maatschappelijke organisaties kunnen gebruiken. De zorginstituten bespreken met de gemeente hoe generatiewoningen in Nieuwegein te realiseren. En tot slot bespreekt de gemeente met Achmea over de samenwerking op gebied van o.a. preventie. Ook gaat zij in mei in de wijken Jutphaas en Fokkesteeg aan de slag om bij en met inwoners te kijken wat er nodig is in hun wijk, buurt of straat en wie daar dan wat in kan betekenen. In juni is het vervolg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren