Actie tegeltje eruit, plantje erin: ‘Een gratis plant voor jouw tegel!’

Grote problemen oplossen, begint met kleine stappen. De verandering van het klimaat zorgt voor een aantal problemen in de huidige samenleving. Toch kan je met kleine initiatieven al meehelpen de situatie te verbeteren.

Bijvoorbeeld door het aanbrengen van begroeide gevels, groene daken en beplanting in de tuin in plaats van bestrating. Beplanting zorgt voor het tegengaan van hittestress en zorgt voor een toename in biodiversiteit van dieren, zoals insecten. Daarnaast neemt groen ook beter water op dan stenen, waardoor minder snel wateroverlast ontstaat.

Speciale actie voor inwoners van Fokkesteeg
De actie ‘tegeltje eruit, plantje erin’ is zo’n kleine stap die iedereen met tegels in de tuin kan zetten. De naam zegt het al: je vervangt een tegel voor een plant. Het lijkt van weinig invloed, maar als veel inwoners dat doen, draag je samen bij aan het oplossen van het probleem.

Jij helpt de natuur en Samen Duurzaam Nieuwegein helpt jou! Bewoners van Fokkesteeg kunnen een gratis plant krijgen tegen inlevering van een tegel. Het idee is dat de plant ook op de plek van de tegel komt. Dus inlevering van een tegel die je nog in de schuur hebt liggen, is niet de bedoeling.

Hoe doe je mee?
Meedoen is eenvoudig. Meld je aan via het aanmeldformulier. Kies een mooie plant uit de plantenlijst die bij jouw tuin past, of waarvan de eigenschappen je aanspreken (aarzel niet te lang: op = op). Na ontvangst van het formulier maken wij een afspraak en komt er een vrijwilliger de tegel ophalen en een plant, met tuinaarde afleveren. Dit gebeurt uiteraard geheel ‘corona-proof’.

De actie loopt van 10 april t/m 25 april. Eén gratis plant per huishouden (maar meer tegels eruit halen is natuurlijk geweldig!). Samen Duurzaam Nieuwegein vindt het erg leuk om een foto van het eindresultaat te ontvangen en te mogen delen op hun website. Mail deze foto naar: pub@samenduurzaamnieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren