Acht winnaars bij voorrondes schoolvoetbal

Op de velden van Geinoord en Vreeswijk vonden woensdag om 14.00 uur de voorrondes van het schoolvoetbal plaats. Tijdens het toernooi voetbalden 8 van de 24 teams zich een ronde verder. De jonge enthousiaste scheidsrechters waren als aller eersten aanwezig. De begeleiders van de teams kwamen zich bij de organisatie melden. Hier en daar een spoortje nervositeit. Tijdens de eerste wedstrijden bleek een wedstrijd duur van 20 minuten ruim voldoende voor veel doelpunten. Uitslagen van 3-0 of 4-0 waren heel gewoon, met uitschieters van 8-0.

Maar sommige teams waren aan elkaar gewaagd zodat 1-1 of 0-0 ook wel voor kwam. Sommige begeleiders waren enorm aan het puzzelen met hun opstellingen, immers alle kinderen moesten zo veel mogelijk spelen, terwijl ook de sterkste opstelling belangrijk was. Een enkel team had een paar meisjes aan boord.

Soms was er discussie over de uitslag van een wedstrijd, maar dan had de scheidsrechter echt het laatste woord. In de kantine van Geinoord was het heel gezellig. Heel veel kinderen, veel moeders en een enkele vader die tussen en na de wedstrijden iets kwamen drinken en de uitslagen bespraken. Naarmate het toernooi vorderde werd het steeds spannender welke teams naar de volgende ronde gaan.

In een van de poules waren 3 teams gelijk geëindigd. Op doelsaldo gaan 2 van deze teams door. In totaal 8 van de 24 teams komen volgende week woensdag 11 april weer in het veld. Dat zijn: de Julianaschool, de Veldrakker, de Vleugel, de Maurits school, Lucas Galecop 1, de Krullevaar, Margriet Zuid en de Alexander.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk