Aanwezigheid asbest werd verzwegen door Mitros

Verschillende gezinnen in de Ten Baanstraat, Rijnhuizenstraat, Stormerdijkstraat, Zwanenburgstraat, Vredebestlaan en Wijnesteynstraat in Nieuwegein hebben woningbouwvereniging Mitros aansprakelijk gesteld voor eventuele gezondheidsproblemen als gevolg van de asbest die zij zelf in hun woning aantroffen. Een bewoner van de Zwanenburgstraat liet ons weten dat Woningcorporatie Mitros de huurders tot voor kort niet heeft gewezen op de gevaren van de gebruikte asbesthoudende materialen in de oudere woningen, terwijl zij dat wettelijk wel verplicht is.

Van G. : ‘In ons huis is asbesthoudend materiaal gebruikt voor afvoerleidingen, vensterbanken, doucheplafonds, golfplaten op de schuurtjes, etc. gebruikt. Afgelopen november legde de arbeidsinspectie een renovatie van meer dan 50 huizen stil, omdat er asbest kon vrijkomen.’

Eerder werden bij een enkele woningen in het stof op zolder losse asbestvezels gevonden. Geadviseerd werd dat de bewoners maar niet meer op de zolder moesten komen, totdat dat probleem was opgelost.

Uit een brief aan één van de bewoners blijkt dat Mitros al in 1999 asbestonderzoek heeft laten verrichten. Daaruit bleek toen in ieder geval dat in de vensterbank asbest is verwerkt. Dat is niet bekendgemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk