Rookvrije bushaltes in Utrecht en Nieuwegein

Roken is niet meer gewenst bij de haltes en: “dat laten we zien ook!”, aldus wethouder Ellie Eggengoor. Zij legde vandaag de laatste tegel van de ‘Rookvrije generatie’. Heb jij de tegels, stickers en bordjes al gespot?

Ellie Eggenoor legt de laatste tegel. Foto: Gemeente Nieuwegein

Met ingang van 1 januari dit jaar zijn de bushaltes in de gemeente Utrecht en Nieuwegein rookvrij. Daarmee willen beide gemeenten samen met vervoerder U-OV (Qbuzz) bijdragen aan een rookvrije generatie. Kinderen en ook degenen die niet in de tabaksrook willen of kunnen staan, kunnen zo ongehinderd met het openbaar vervoer reizen.

Comfortabele reis voor iedereen
In Nieuwegein werden al stickers in de bushokjes geplaatst. Hierop volgde de stoeptegels van de Rookvrije Generatie. Roken is nu niet langer gewenst bij de bushaltes. Ellie Eggengoor, wethouder Mobiliteit in Nieuwegein: “Weer een mooie stap in ons streven naar een rookvrije generatie. Heel fijn dat we in samenwerking met U-OV ervoor hebben gezorgd, dat ook op de bushaltes niet meer mag worden gerookt.”

Operationeel Directeur U-OV: “Wij dragen met het bus- en tramvervoer in de regio Utrecht graag bij aan een fijne en comfortabele reis voor iedereen. Rookvrije bus- en tramhaltes zijn een belangrijke stap op de weg naar een rookvrije generatie. Zo dragen wij ons steentje bij om iedereen, maar zeker ook onze jongste generatie, zorgeloos en plezierig te laten reizen met het openbaar vervoer. En blijft reizen met het OV een fijne ervaring vanaf de halte.”

Rookvrije Generatie
Het rookvrij maken van (semi-)openbare plekken is iets wat de gemeente Utrecht en de gemeente Nieuwegein zich beide hard voor maken.

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en overlijden. Gezondheidsfondsen voor Rookvrij zetten zich samen met honderden partijen, waaronder vele gemeenten, in Nederland in om opgroeiende kinderen te beschermen. Samen werken zij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie in 2040. Utrecht is iets ambitieuzer en streeft naar 2035.

2 thoughts on “Rookvrije bushaltes in Utrecht en Nieuwegein

 1. Erik

  Volstrekt kansloos, wat word de volgende stap, verboden te ademen? Daar komt bij die uitlaatgassen zijn nog altijd een stuk slechter voor een mens

  1. willem

   Inderdaad Erik, die uitlaatgassen, die komen er dus nog bij. Zullen we die functionele auto dan ook maar verbieden?
   Heb jij binnenkort ook geen sigaretten meer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk