Aantal besmette mensen met Corona stijgt in Nieuwegein

In de provincie Utrecht is het aantal geregistreerde Coronabesmettingen sinds gisteren met 81 gestegen. In totaal zijn er nu 824 besmettingen in de regio gemeld, aldus het RIVM dat zich baseert op cijfers van de GGD.

De grootste stijgers in de regio zijn Utrecht (van 243 naar 265), Woerden (van 25 naar 34), Nieuwegein (van 17 naar 25) en Zeist (van 34 naar 40). Gekeken naar de top 10 van gemeenten met de meeste bevestigde gevallen per 100.000 inwoners, dan staat Oudewater nu met 205 besmettingen per 100.000 inwoners op de negende plek. Het absolute aantal bevestigde gevallen in die gemeente is 21.

Nieuwegein kende op 15 maart nog maar 1 geregistreerde besmetting. Vrijdag 27 maart lag het aantal besmettingen op 17. Vandaag hebben dus 25 inwoners uit Nieuwegein het Coronavirus opgelopen. Het aantal patiënten die liggen in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn hierin niet meegenomen. Het is onduidelijk waarom deze stijging plaatsvindt in Nieuwegein.

Het RIVM brengt elke dag de cijfers naar buiten van het aantal getelde besmettingen met het virus dat de longziekte veroorzaakt. De GGD doet dat niet meer, omdat de getallen sinds het aangepaste testbeleid geen goede graadmeter meer zijn voor het totale aantal besmettingen.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus ligt hoger dan het aantal dat het RIVM noemt. Niet iedereen die met het virus besmet is wordt getest. Dat gebeurt vooral bij zorgverleners en mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden.

4 thoughts on “Aantal besmette mensen met Corona stijgt in Nieuwegein

 1. Fnietveld

  Dan moeten ze eerst Hornbach dicht doen een grote virus haard daar niet normaal meer zoveel mensen daar

  1. bassi2

   inderdaad, als je buiten in de rij moet staan, langer dan 10 minuten maakt de afstand 1,5 meter niets meer uit met een flinke wind kan een niesbui van voren in de rij, de hele rij in 1 keer besmetten, onzin de 100 mensen beleid, houdt gewoon 1,5 meter afstand, bij de buurman, Praxis zijn ze gestopt met mensen tellen, daarnaast is dat voor iedereen veiliger..

 2. M

  Kijk naar City Plaza binnen. Afgelopen zaterdag kon je daar niet lopen met 1,5 meter afstand.

 3. Ademnood

  Niet zo verwondelijk! En het zal in Nieuwegein nog heel snel verder stijgen. Al doen winkels super hun best, de helft van het winkelend publiek stoort zich nergens aan. Winkels open van 8-12 en 16 tot 20 uur. Dan hebben de vakkenvullers 4 uur vrije loop. En mensen: houdt uw winkelwagentje bij U, ga niet in het midden van een doorloop staan wachten of praten, volg uw pad en als u iets vergeten bent maak dan een nieuw rondje door de winkel en blijf zoveel rechts aanhouden. Beperk ook bezoek aan huis indien u in een complex met meerdere mensen woont uit veiligheid voor uw medebewoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren