Aanpak wachtlijsten

De wachttijden voor een sociale huurwoning in Nieuwegein en de regio Utrecht bedragen momenteel circa acht jaar. De vraag naar huurwoningen stijgt nog steeds en helaas blijft het aanbod te ver achter. Nieuwegein pakt dit aan. Alle activiteiten zijn er op gericht om voor een grote groep mensen met een urgente woningvraag snel te komen tot extra woningen.

De eerste projecten zijn inmiddels van start en zichtbaar op de Wattbaan in Rijnhuizen, de Van Heukelumstraat in Zuilenstein en de Klimoplocatie in Wijkersloot. Er vinden regelmatig gesprekken plaats met beleggers om de mogelijkheden te onderzoeken om meer woningen in dit segment toe te voegen.

Binnenkort worden nieuwe prestatieafspraken tussen de gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties aangegaan. De voorbereidingen lopen volop en de ondertekening hiervan is eind februari 2016 voorzien.

Instapwoningen zijn tijdelijke of permanente woningen die soms minder comfortabel zijn dan reguliere sociale huurwoningen maar die snel beschikbaar zijn voor een grote groep mensen met een urgente woningvraag. Als instapwoningen worden op dit moment de locaties Luifelstede, Weverstede, P15 parkeerplaats naast St. Antonius en de Martinbaan onderzocht. Hier wordt bekeken of het ruimtelijk, maatschappelijk en financieel haalbaar is om deze woningen te realiseren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk