Aanpak gebied rondom ´Toonladder´

In het gebied rondom ´de Toonladder´ (de Lohengrinhof), speelt een aantal leefbaarheidproblemen. Het gaat hierbij om parkeerproblemen, problemen met de verkeersdoorstroming en sociale onveiligheidsgevoelens. Voor deze problemen is inmiddels (in technische zin) een oplossing gevonden. Deze oplossing bestaat uit een aantal fysieke aanpassingen.

Zo heeft het college besloten om rondom de scholen in totaal 4.870 m2 groen te snoeien, met als doel de sociale veiligheid te verbeteren. De raad wordt nu voorgesteld in te stemmen met twee maatregelen om de parkeer- en doorstromingsproblemen te verlichten. Als de raad instemt, zullen in de eerste plaats acht extra parkeerplaatsen bij de Cornetsingel gemaakt worden. De tweede maatregel betreft een wegaanpassing in de noordelijke punt van de Lohrengrinhof. Hier wordt een extra aansluiting op de Carillonlaan gemaakt. Hierdoor zal de doorstroming van het verkeer verbeteren en een zogenaamde ‘Kiss and ride zone´ gecreëerd worden.

De tekeningen van de voorgestelde maatregelen zijn nog schetsmatig, hierover zal met de omwonenden gesproken worden als de raad ingestemd heeft met dit voorstel. Het is mogelijk dat er naar aanleiding van de bespreking nog enkele wijzigingen op de voorgestelde maatregelen volgen.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: