Aanleg rotonde Galecop verbetert doorstroming verkeer

Op de kruising van de Galecopperlaan en de Batauweg wordt een ovale rotonde met vrij-liggende fietspaden aangelegd. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente en wordt mede gefinancierd door de provincie Utrecht. De verkeersveiligheid en de doorstroming op deze locatie vragen om verbetering en daarom is gekozen voor een rotonde. Tegelijkertijd wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het asfalt op de Batauweg vanaf de Middenweide tot de A.C. Verhoefweg en op de Galecopperlaan vanaf de Rembrandthage tot de Batauweg. Verder krijgt de voetgangersoversteek op de rotonde een blauwe zebra voor de veilige scholenroute. Ook wordt het fietspad vanuit de Symfonietunnel t/m Galecop verbreedt en ingericht als twee richtingen fietspad.

,,De nieuwe rotonde is voor alle weggebruikers een verbetering. De fietsers kunnen nu nog veiliger de Galecopperlaan oversteken. De rotonde verbetert ook de doorstroming op dit kruispunt en dat dient ook de verkeersveiligheid”, aldus verantwoordelijk wethouder Peter Snoeren.

Wanneer?
De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd om de wijk Galecop zoveel mogelijk bereikbaar te houden. De rotonde wordt in twee helften aangelegd. Het verkeer wordt dan op de helft die wel open is met tijdelijke verkeerlichten geregeld. Het werk start vanaf 7 augustus en duurt in totaal t/m 13 oktober. De bushaltes op de Galecopperlaan worden tijdelijk bij de rotonde van de Rembrandthage aangelegd.

De bushaltes aan de Hermesburg worden tijdelijk op de Batauweg tegenover de Achillesburg aangelegd. In de nacht van 12 op 13 oktober wordt de asfaltdeklaag aangebracht op de nieuwe rotonde. De kruising is dan van 21.30 uur tot 05.00 uur helemaal afgesloten.

Informatie-App
Met hulp van een informatie-App kunnen de omwonenden en de weggebruikers de actuele informatie opvragen over de werkzaamheden en de planning. Deze App kunnen zij gratis downloaden in de Apple App Store of voor Android in Google Play en zoeken op ‘Rotonde Galecopperlaan’.

3 thoughts on “Aanleg rotonde Galecop verbetert doorstroming verkeer

  1. Bij de rotonde bij de Rembrandthage zijn al sinds het begin bushaltes… dus de gemeente kan zich wat geld uitsparen.

  2. Hennie van Randwijk

    Eindelijk is het zover. In twee Colleges voor dit huidige College was het CDA een groot voorstander om hier een rotonde aan te leggen. Helaas kregen wij ovoldoende steun voor deze maatregel die eigenlijk al 8 jaar geleden had moet worden plaatsvinden. Helaas konden wij de toenmalig oud Wethouder met Verkeer in de portefeuille niet overtuigen van de noodzaak van deze toen al zeer noodzakelijke maatregel. Na allerlei verkeersmetingen bleek de noodzaak toen al aanwezig, door de gevaalijke situaties die toen al ontstonden is het een wonder dat daar nooit ernstige ongelukken zijn gebeurd met fietsers, scholieren en voetgangers. Een pak van mijn hart dat er nu lange tijd later eindelijk doorgepakt wordt en de rotonde er nu toch echt gaat komen!!!!

  3. Hessel

    Of het een verbetering wordt moeten we nog maar afwachten. Eerst zien dan pas geloven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren