Aankomend weekend live meekijken uitvaren stalen Boogbrug bij Nieuwegein

Aankomende weekend, 6 en 7 november, laat Rijkswaterstaat de stalen boogbrug over de Lek bij Vianen opvijzelen en in zijn geheel uitvaren. De Lek is daarbij voor het scheepvaartverkeer gestremd. Dit technische staaltje is uitgedacht door aannemerscombinatie KWS Infra – Volker Rail – DDM en voor is iedereen hier te volgen. Ook onze videograaf Bart van Rooijen zal aanwezig zijn.

Boogbrug voor 99% gerecycled
In de voorhaven van de Prinses Beatrixsluis begint de aannemer op zondagavond 7 november tot en met woensdag 24 november met het uit elkaar halen van de brugboog. De demontage vindt plaats bij de Prinses Beatrixsluis omdat de boog te hoog is en niet onder de Jan Blankenbrug (A2) en de Hagesteinse brug (A27) door kan varen. Na het tot delen snijden van de boog wordt het brugdek met de gedemonteerde boogdelen over water vervoerd naar de slooplocatie in Schiedam, waar de brugboog verder wordt verwerkt en bijna volledig wordt gerecycled.

Het kan zijn dat bepaalde werkzaamheden vertraging of juist versnelling oplopen, door de waterstand en/of het weer. Daardoor kunnen de genoemde tijden afwijken. In principe gaat de verwijdering aankomend weekend door maar als de omstandigheden op 7 november niet goed zijn, bijvoorbeeld bij te harde wind of te veel stroming, staat zondag 14 november 2021 als alternatieve datum in de planning.

De planning

Afzettingen en omleidingen
Veiligheid staat bij de operatie voorop. Daarom zijn het werkterrein en de nabijgelegen uiterwaarden tijdens de verwijdering aan beide zijden van de brug geheel afgesloten voor publiek.

Het fietspad van de Jan Blankenbrug wordt afgesloten van 6 november 20:00 tot 7 november 15:00 uur. Fietsers worden omgeleid naar de langzaamverkeersroute aan de Westzijde van de Jan Blankenbrug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren