Aanhoudingen na steekincident in Nieuwegein

Tijdens een vechtpartij op de Nedereindseweg in Nieuwegein hield de politie afgelopen vrijdag 22 april drie mannen aan van 23, 29 en 41 jaar. Alle drie raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeren buiten levensgevaar. Het onderzoek naar de toedracht van dit incident is in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Die avond rond 19.10 uur ontstond er een vechtpartij tussen twee groepen ter hoogte van Het Sluisje, de Herenstraat en de Nedereindseweg in Nieuwegein. De drie verdachten zijn gehoord en zitten vast voor verder verhoor, omdat op dit moment de aanleiding van de vechtpartij en het steekincident nog onduidelijk is.

Het conflict is mogelijk ontstaan in de buurt van een café op de Herenstraat. Om de rust te waarborgen en de openbare orde en veiligheid te beschermen heeft de burgermeester van Nieuwegein besloten om het café voor een week te sluiten.

Geef hulpverleners de ruimte
Naast de drie verdachten van het steekincident is ook een 50-jarige man uit Vianen aangehouden voor obstructie. In het kader van het onderzoek en om ter plaatse een veilige werkruimte te creëren werden omstanders verzocht te vertrekken. Na meerdere verzoeken, opdrachten en waarschuwingen van de politie, weigerde deze man hier gehoor aan te geven en het gebied te verlaten. Hierdoor is hij gewond geraakt door de beet van een politiehond en meegenomen naar het ziekenhuis. Hulpverleners hebben de ruimte nodig om hun werk goed en veilig te kunnen uitvoeren. De politie helpt hen hierbij door het gebied af te zetten. Wanneer omstanders hier geen gehoor aangeven kan dit vervelende gevolgen hebben dat kan resulteren in een aanhouding.

Getuigen gezocht
Wij komen graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien of meer weten over dit incident. Wie was rond 19.10 uur in de buurt van de Herenstraat, de Nedereindsweg en/of Het Sluisje? Reed u in deze omgeving en heeft dashcam beelden? Of heeft u camerabeelden? Deel deze dan. Ook wanneer u informatie heeft over de aanleiding van dit incident verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen. Bel met 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Liever anoniem melding maken? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het formulier in via de website van Meld Misdaad Anoniem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren