Burgemeester Nieuwegein sluit café ‘Me eigen café’ tot en met 1 mei

In Nieuwegein is het café ‘Me eigen café’ gesloten voor een week. Dat heeft burgemeester Backhuijs besloten na de steekpartij van afgelopen vrijdagavond 22 april jl. Volgens Bachuijs is deze steekpartij te herleiden naar het café aan de Herenstraat 15 dat in de volksmond Mec heet.

Café baalt van sluiting
Met de sluiting wil de gemeente de openbare orde en veiligheid beschermen en de rust laten wederkeren. Bij de steekpartij raakten gisteravond drie personen gewond. Er werd één verdachte aangehouden, die overigens ook zelf gewond was geraakt bij de steekpartij.

Op Facebook laat het café weten te balen van de sluiting. Ook enkele bezoekers van het café laten op Facebook weten er niets van te begrijpen dat het café wordt gesloten. Zo laat Marco Arts weten: ‘Politie schaam je kapot, schaam je diep, dieper dan gisteren kunnen jullie niet zinken. Maar schaam je echt kapot. En over de Burgemeester Bakhomo van Nieuwegein maar te zwijgen. Treed af zieke man ipv het café te sluiten omdat er niet meer werd geschonken aan de dader, sluit Backhuijs de tent. Je bent een verrader ‘Burgemeester.’ Woon nu 50 jaar in Nieuwegein. Joij bent het niet waard om mijn burgemeester te mogen zijn.’

Duidelijk is dat er meer aan de hand is. De politie doet nog onderzoek naar de steekpartij. Het café moet dicht tot en met 1 mei.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk