Aanhouding na straatroof

Een vrouw werd op dinsdagmiddag 27 september door twee jongens beroofd. Eén van de verdachten werd dankzij een getuige aangehouden. Rond 16.50 uur pinde een 63-jarige vrouw uit Nieuwegein op winkelcentrum Galecop aan de Thorbeckeplaats geld. Zij stopte het geld in haar tas en deed daarna nog inkopen bij een winkel. Het viel haar op dat twee jongens achter haar stonden. Zij liep via het Abraham Kuyperpark in de richting van haar huis en zag dat dezelfde jongens daar op haar af liepen. Vervolgens trokken de verdachten haar tas uit haar handen en gingen ervandoor. Het slachtoffer rende nog achter de verdachten aan, waarbij enkele winkelmedewerkers met haar mee renden, maar de verdachten wisten te ontkomen.

Na de melding gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. Agenten spraken daar een getuige, die de verdachten weg had zien rennen en verklaarde hen absoluut te kunnen herkennen. De getuige reed met agenten mee in een politieauto om in de omgeving naar de verdachten te zoeken.

Onder het viaduct van de Vronesteintunnel zagen zij twee jongens lopen, die de getuige als de verdachten herkende. De agenten wilden beiden aanhouden, waarbij één van de verdachten zich hevig verzette. Eén van hen wist te ontkomen. De andere verdachte, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, werd onder controle gebracht en geboeid. Verder onderzoek in de omgeving leidde niet tot de aanhouding van de tweede verdachte.

De aangehouden verdachte bleek goederen bij zich te hebben, die in de tas van het slachtoffer hadden gezeten. Hij is ingesloten in het politiebureau en is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar hem en de ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk