Aanhoudende hitte zorgt voor smog boven Nieuwegein

Door de aanhoudende hitte wordt de luchtkwaliteit in ons land slecht. Met name het midden en het oosten van het land krijgen tot en met vrijdag te maken met smog. Gezondheidsinstituut RIVM waarschuwt voor luchtwegklachten als gevolg daarvan. Zo kunnen mensen meer lasten hebben van hoesten en kortademigheid, verergering van astma-klachten en een slechtere longfunctie. Ook kan irritatie aan ogen, neus en keel voorkomen.

De ozonconcentraties nemen toe door de aanhoudende tropische temperaturen. Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen. Vooral Nieuwegein krijgt te maken met smog. Nieuwegein ligt ingeklemd tussen de snelwegen A2, A12 en de A27.

“Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is.”

Naar alle waarschijnlijkheid mogen we eind deze week spreken van een hittegolf. Het KNMI spreekt daarvan als er ten minste vijf dagen achtereen een maximumtemperatuur van 25 graden Celsius is, waarbij ten minste drie dagen de maximumtemperatuur 30 graden Celsius of meer is. Vandaag is de eerste dag dat het kwik boven de 30 graden Celsius stijgt. Eerder deze week ging het hitteplan van kracht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!