Aandacht voor de werkende mantelzorger

Samen voor Nieuwegein organiseerde donderdag 23 april een bijeenkomst voor werkgevers over werk en mantelzorg. Zo’n vijftig mensen bezochten de bijeenkomst die werd gehouden bij ICT-bedrijf Ordina aan de Ringwade. ‘’We gaan hiermee aan de slag’’, gaven meerdere aanwezigen aan na afloop van de bijeenkomst.

De bijeenkomst bestond uit presentaties en workshops. Mirjam Groenendijk, voorzitter Raad van Bestuur van Zorgspectrum, vertelde over de veranderingen in de zorg. Lenette van Tienhoven en Wendy van der Veen van de Stichting Werk en Mantelzorg gaven een presentatie over de feiten en cijfers over werkende mantelzorgers. Willem de Fiouw van Ordina vertelde over zijn persoonlijke ervaring als mantelzorger. Daarna volgden alle aanwezigen twee workshops; cultuur in de organisatie en mogelijke manieren hoe je als werkgever mantelzorgers binnen je bedrijf kunt ondersteunen. De workshops werden begeleid door workshopleiders van de Stichting Werk en Mantelzorg en van Ordina.

Na de centrale terugkoppeling na de workshops gaf dagvoorzitter Siebren de Ringh (Ordina) het woord aan wethouder Hans Adriani van de gemeente Nieuwegein. Hij mocht de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uitreiken aan Willem de Fiouw. De erkenning was toegekend aan Ordina door de Stichting Werk en Mantelzorg. Een mooie beloning voor deze maatschappelijk betrokken partner van Samen voor Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren