Aandacht voor laaggeletterdheid: ‘Eén op de zes Nieuwegeiners kan niet goed genoeg lezen en schrijven’

Wethouder Martijn Stekelenburg deelt letterkoekjes uit in het Stadshuis om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in Nieuwegein. “Eén op de zes Nieuwegeiners kan niet goed genoeg lezen en schrijven om zich te redden in deze maatschappij. Deze Nieuwegeiners hebben bijvoorbeeld moeite om met het openbaar vervoer te reizen, geldzaken bij te houden of een bijsluiter te lezen. Ook vinden ze het vaak lastig om dingen online te regelen”, aldus Stekelenburg.

“Alleen als Nieuwegeinse organisaties en bedrijven samenwerken in een netwerk kunnen ze laaggeletterdheid op tijd signaleren en laaggeletterden doorverwijzen naar de juiste instanties. In Nieuwegein biedt bijvoorbeeld bibliotheek De tweede verdieping speciale cursussen aan waar volwassenen kunnen leren lezen en schrijven.”

De letterkoekjesactie is een initiatief van bibliotheek De tweede verdieping. Naast wethouder Stekelenburg doen tal van Nieuwegeinse organisaties mee met de actie en delen in de week van 4 tot en met 10 september koekjes uit.

Op de foto zijn te zien (van links naar rechts): wethouder Johan Gadella, wethouder Peter Snoeren, wethouder Martijn Stekelenburg, wethouder Hans Adriani en burgemeester Frans Backhuijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren