IVN Avondexcursie: Vogels in de Zouweboezem

Het Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondagavond 27 mei 2018 een excursie naar de Zouweboezem. De bestemming is een waar vogelparadijs in de omgeving van Lexmond. In dit gebiedje van Zuid-Hollands Landschap broedt de grootste purperreigerkolonie van Nederland!

‘Wij zullen ze ongetwijfeld kunnen bewonderen. Ook hopen wij rietgorzen, rietzangers en blauwborsten te gaan zien of horen. Bruine kiekendieven, waterral en snor staan ook op het menu, evenals de explosieve zang van de Cetti’s zanger! Grutto’s en kieviten zullen ons zeker niet ontgaan. De elegante en zeldzame zwarte sterns zitten alweer te broeden op de door mensen klaargelegde vlotjes. Al wandelend genieten wij wellicht van het geroep van de koekoek, die elk jaar weer terugkeert naar dit prachtige moerasgebied. Als we genoeg hebben van al die vreemde vogels valt er nog volop te genieten van het mooie avondlicht’ aldus Margriet van der Sloot van het IVN.

Voor deze IVN-excursie is het verzamelpunt op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier vertrekken de deelnemers per auto om 18.30 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de excursie gaan. De excursie start om 19.00 uur aan het einde van de Boezemweg, een zijweg van de Lekdijk.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Everdien Smeenk tel. 030-68 858 71 of 06-135 826 67.

De Zouweboezem in de avond

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren