Katern

8 jaar cel geëist tegen overvaller uit Nieuwegein

Tegen Michel V. (22) uit Nieuwegein en Zouhair el Y (22) uit Almere is acht jaar cel geëist wegens een reeks van inbraken in het Gooi. Het duo zou onder meer betrokken zijn geweest bij de overval op juwelier Renou in Hilversum in de zomer van 2014, waarbij de juwelier werd bedreigd met een wapen.

Door Estella Heesen – 15-3-2016, 17:06 (Update 15-3-2016, 20:16)
Ook zouden de twee een bewoner zwaar hebben mishandeld tijdens een woningoverval in Loosdrecht. Het slachtoffer werd eerst geschopt en geslagen en vervolgens op zijn knieën gedwongen (waartoe hij niet toe in staat was).

Onder bedreiging van een pistool moest hij geld afgeven. Volgens justitie waren de twee met niets anders bezig dan geld ’verdienen’ door middel van inbraken en diefstal. Zij maakten daarbij gebruik van veel geweld en pleegden veel vernielingen.

Tegen derde verdachte Olivier ten H. (22) uit Kortenhoef is een celstraf geëist van 18 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Hij zou volgens justitie zijn ingezet als chauffeur en betrokken zijn geweest bij vier inbraken. Alle drie is lidmaatschap van een criminele organisatie ten laste gelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk