Bijzondere samenwerking leidt tot eerste editie PitPop Nieuwegein

Inge Visser en de jongeren van The Pit hebben eenzelfde doel: een podium bieden aan beginnende artiesten. Inge benaderde de jongeren van The Pit en zo ontstond open podium Play The Pit. Al snel meldden acts zich aan waarvan de organisatie dacht ‘die verdienen een groter podium’. Het idee voor PitPop Nieuwegein was geboren, twee maal per jaar een festival met in de line-up aanstormend talent!

Dochter inspireert moeder voor open podium
Met een gemiddelde van 20 jaar verschil is Inge Visser ouder dan de jongeren waar ze de samenwerking mee heeft gezocht. ‘Mijn leeftijd duidt wel een verschil aan, toch voel ik mij op mijn plekje bij The Pit’, aldus Inge Visser, ’Mijn ervaring in de muziek stamt uit de tijd van pianolessen, cassettebandjes en de Top 40. Door mijn dochter, singer-songwriter SavannaJoy, ben ik langzamerhand mee gegroeid in de huidige muziekwereld. En ook daar voel ik mij thuis.’
Inge Visser en SavannaJoy schrijven samen liedjes. Omdat Inge Visser uit eigen ervaring weet dat muziek delen mooie dingen teweeg kan brengen kwam zij op het idee om een gratis open podium te willen starten. Een mooie manier om artiesten en liefhebbers aan elkaar te verbinden. Inge Visser zocht naar een geschikte plek en vond The Pit.

Samenwerking
The Pit is een subcultureel podium en café in Nieuwegein dat volledig draait op vrijwilligers, jongeren uit Nieuwegein en omstreken. Het doel van The Pit is om de Nieuwegeinse muziek scene te stimuleren door artiesten een plek te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen. Inge Visser had het moment om zich te  melden bij de jongeren van The Pit niet beter kunnen timen. The Pit had op dat moment bekendheid bij een specifieke groep muziekliefhebbers en wilde hun doelstelling dat iedereen welkom is benadrukken met nieuwe activiteiten. Al gauw bleek de combinatie Inge Visser, inmiddels versterkt door haar dochter SavannaJoy, met de jongeren van The Pit een gouden greep.

Play The Pit
Play The Pit is een gratis open podium in Nieuwegein, voor elk muziekgenre en elke artiest. Elke eerste vrijdag van de maand gaan om 21.00 uur de deuren open en zijn muzikanten en liefhebbers van harte welkom. Hier krijgen beginnende artiesten een podium, ontmoeten zij hun publiek én elkaar. Een mooie manier om te netwerken en samenwerkingsverbanden te kunnen starten. Steeds meer acts weten Play The Pit te vinden en regelmatig staan er acts geprogrammeerd waar de organisatie van denkt ‘die verdienen een groter podium én publiek’. Festival PitPop Nieuwegein werd een feit.

PitPop
Een festival waar de line-up bestaat uit aanstormend talent dat zich bij Play The Pit heeft laten zien of voortkomt uit de contacten van de organisatie van The Pit. Door het enthousiasme en de fantastische samenwerking hebben Inge Visser en de vrijwilligers van The Pit in een zeer korte tijd, met een heel klein budget, een geweldig festival op poten gekregen. Op 13 mei 2017 presenteert de organisatie van Play The Pit met trots de eerste editie van PitPop Nieuwegein, geopend door wethouder van Cultuur in Nieuwegein, Martijn Stekelenburg.

Line-up PitPop Nieuwegein 2017
In de line-up speelt, naast andere geweldige acts, een band die is ontstaan tijdens de open podium avonden Play The Pit. SavannaJoy vond haar drummer en gitarist voor PitPop Nieuwegein bij het open podium. Voor de organisatie een groot compliment om te zien dat hun doel, om beginnende artiesten een podium te geven en ze met elkaar in contact te brengen, een geweldige band heeft voortgebracht.

PitPop Nieuwegein 2017, 13 mei 2017, Nedereindseweg 401 te Nieuwegein. Aanvang 19.30 uur, toegang en parkeren is gratis. De complete line-up is te vinden op de facebookpagina PitPop@pitpopnieuwegein

De

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren