Wethouder Peter Snoeren reikt 48 beweegdiploma’s uit aan medewerkers Kind&Co

Woensdagavond 23 november jl. heeft Wethouder Peter Snoeren 48 diploma’s uitgereikt aan medewerkers van Kind&Co. De medewerkers zijn nu officieel gecertificeerd om mee te werken aan het programma Goede Start van de Buurtsportcoaches. De uitreiking vond plaats in Merwestein bij een georganiseerd diner door de Buurtsportcoaches van SportID.

Het afgelopen jaar zijn de 48 medewerkers opgeleid om kinderen meer in beweging te krijgen op de locaties van kinderopvangorganisatie Kind&Co. Dit is onderdeel van het beleid van Kind&Co bij het stimuleren van bewegen met jonge kinderen, over een actieve leefstijl en over het aanbieden van beweegmogelijkheden aan jonge kinderen. Carrie Lariby- al 35 jaar werkzaam bij Kind& Co Kikkervisje-  is erg blij met haar diploma. “Ik heb niet alleen nieuwe ideeën opgedaan, maar het geeft me ook meer mogelijkheden om kinderen dagelijks te laten bewegen. Nu kijken of we een volgende stap kunnen maken en nog meer buiten kunnen gaan, zelfstandig of in samenwerking met sportaanbieders uit de wijk”, aldus Lariby.

Dit laatste is ook een belangrijk doel van het programma Goede Start van SportID. Meer kinderen in beweging brengen in samenwerking met sportaanbieders. Het programma Goede Start is nu een jaar opgestart. In 2017 is het doel om met de opgeleide medewerkers meer sport- en beweeginitiatieven te organiseren op de locaties. Het startsein wordt met de medewerkers van Kind&Co en de ouders in januari gedaan.

diplomaskindenco

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren