Nieuwegein mag zich voor de zesde keer opmaken voor Gluren bij de Buren

Nieuwegein mag zich voor de zesde keer opmaken voor Gluren bij de Buren, hét huiskamerfestival van Nederland. De zesde editie zal plaatsvinden op zondag 19 februari 2017. Aanmelden kan via de website van de organisatie en is mogelijk tot uiterlijk half november. Wees er op tijd bij! Voorgaande jaren moest de organisatie meerdere woonkamers en artiesten teleurstellen.

Op 19 februari laten diverse podiumkunstenaars hun talenten weer zien in woonkamers in alle wijken van de stad. Dit huiskamerfestival is met meer dan 120 optredens in 43 deelnemende woonkamers vorig jaar inmiddels een vaste waarde op de culturele agenda van Nieuwegein.

Voor Gluren bij de Buren is de organisatie weer op zoek naar artiesten en woonkamers die een rol willen binnen het succesconcept. Want Gluren bij de Buren is voor en door de stad.
Het concept is simpel: In de woonkamer vindt tussen 13:00 en 18:00 driemaal een optreden van een half uur plaats van een Nieuwegeinse act. De woonkamer is vrij toegankelijk voor publiek en de gastheer/-vrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen!

Heeft u een woonruimte die u openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag! Het is de ambitie om in elke wijk minimaal 3 woonkamers te vinden die voor een dag hun huis veranderen tot incidenteel poppodium. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune.

Naast woonkamers is Gluren bij de Buren ook weer op zoek naar artiesten uit Nieuwegein die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Niks is te gek.

Gluren bij de Buren is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage is gewenst om de kosten van het evenement te dekken.

artikel46869-glurenbijdeburen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk