Vergeet-MIJ-niet diner tijdens Wereld Alzheimer Dag

Nederland afdeling Lekstroom in samenwerking met Gemeente Nieuwegein, MOvactor en het Nieuwegein Fonds. De aanwezigen waren een mooie mix van mensen met dementie, hun mantelzorgers, mensen die uit hoofde van hun functie actief zijn voor mensen met dementie en belangstellenden. Deze avond is de aftrap van een twee jarige campagne om van Nieuwegein een ‘Dementievriendelijke Gemeenschap’ te maken.

Tijdens de avond waren er meer dan 50 gasten die een heerlijke maaltijd kregen. Deze werd verzorgd door Zorgcentrum Vreeswijk. Hans Eimers, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, opende de avond door iedereen welkom te heten. Verder vertelde Jan Joost Meijs, Directeur Gezondheidscentrum De Roerdomp, een prachtig verhaal over zichzelf en zijn dementerende moeder en er werden bekende liedjes gezongen. De sfeer was zeer gezellig.

Het bestuur van Alzheimer-Nederland afdeling Lekstroom vindt het belangrijk dat inwoners van Nieuwegein meer kennis krijgen over dementie. Ze starten daarom een voorlichtingscampagne die tot doel heeft om de inwoners van Nieuwegein meer kennis mee te geven over dementie, de gevolgen van deze ziekte en hoe je het beste met mensen die dementie hebben om kunt gaan. Uiteindelijk moet Nieuwegein een ‘Dementievriendelijke Gemeenschap’ worden.

De komende twee jaar worden in Nieuwegein verschillende activiteiten georganiseerd, zoals voorlichting onder de winkeliers en het personeel. “Mensen komen bijvoorbeeld meerdere malen per dag dezelfde producten halen,” vertelt Hans Eimers. “Hoe ga je nu hiermee om? Hoe gaan mensen reageren?” Naast het winkelpersoneel zullen naar alle waarschijnlijkheid ook het personeel van andere bedrijven en organisaties voorgelicht worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren