50 Jaar Nieuwegein: Rondreis lichtgevend kunstwerk de Eyecatcher

Als aandenken van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein heeft de gemeente de Eyecatcher laten maken. Dit lichtgevend kunstwerk zal een rondreis door de stad maken. Ook een keer een kijkje komen nemen naar dit stukje geschiedenis? De eerste locaties zijn bekend. Kijk hiervoor op www.nieuwegein50jaar.nl. Daar zijn ook alle andere activiteiten te vinden.

Locaties
Statig overdag en lichtgevende gezelligheid in de avond. De Eyecatcher maakt een echt statement. De eerste locaties van dit kunstwerk zijn bekend. De komende maanden zult u dit beeld kunnen tegenkomen bij De Partner; het Natuurkwartier; op City; op de Middengaarde; bij AH Hoogzandveld en Passantenhaven Vreeswijk.

Photo © Darryl Adelaar

Iedereen wordt uitgenodigd om een kijkje te nemen bij één van de locaties. Vergeet dan ook niet om een selfie te nemen en @Gem_Nieuwegein te taggen via de socials.

Nieuwegein 50 jaar
Het kunstwerk de Eyecatcher is gemaakt ter ere van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein. En dat is niet het enige wat er gebeurt rondom het jubileumjaar van de stad. Met inachtneming van de maatregelen worden er vele activiteiten georganiseerd. U kunt deze vinden op www.nieuwegein50jaar.nl. Een greep uit de activiteiten:

50 jaar Nieuwegein in Portretten
Kunstenaars zijn een project gestart waarbij ze voor het 50-jarig bestaan van Nieuwegein portretten maken van Nieuwegeiners die iets hebben betekend voor de stad. Meedoen kan nog. Kijk op de website voor meer informatie.

Muurschildering Noordstedetunnel
Kunstenares Carin Sleurink gaat in de Noordstedetunnel allemaal mooie muurschilderingen maken. Ze is op zoek naar mooie verhalen die ze kan afbeelden in de tunnel en ook naar creatieve Nieuwegeiners die willen mee helpen met schilderen.

Nieuwegein 1 groot museum
In de maand juni zal Nieuwegein één groot museum zijn. Inwoners worden uitgenodigd om kunstwerken te maken in het thema feestelijke boten en deze thuis in het zicht te exposeren.

Videoreeks ‘Wat vind jij fijn aan Nieuwegein?’
We vroegen ons af wat Nieuwegeiners zo bevalt aan hun stad. In een reeks video’s is de gemeente Nieuwegein verschillende wijken ingegaan met de vraag: “Wat vind jij fijn aan Nieuwegein?” Kijk hier.

Photo © Darryl Adelaar

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren