5 tips bij het vinden van de beste tweedehands Mercedes Vito

Zoekt u een nieuwe bedrijfswagen en wilt u voordelig een tweedehands Mercedes Vito bestellen? Het aanbod aan tweedehands bussen in Nederland is gigantisch. Die enorme keuze zorgt er echter voor dat u kritisch moet zijn. In dit artikel geven we u vijf tips bij het vinden van de beste Mercedes Vito occasion.

1. Controleer de kilometerstand
Als u een fraaie tweedehands Mercedes Vito op het oog heeft, checkt u de kilometerstand. Dit kan aan de hand van de Nationale Auto Pas. Zorg er bovendien voor dat u het aantal kilometers vastlegt in het koopcontract.

2. Onderzoek het onderhoudsboekje
Duik altijd in de geschiedenis van de Mercedes Vito occasion door het onderhoudsboekje te lezen. In het onderhoudsboekje vindt u onder meer of de bedrijfswagen altijd tijdig een onderhoudsbeurt heeft gehad en welke bedrijven deze hebben uitgevoerd. Verder zijn er wellicht keuringsrapporten van de APK opgenomen, zodat u kunt zien wat de eventuele aandachtspunten van de tweedehands bedrijfswagen zijn.

3. Vraag de verkoper naar mankementen
De verkoper is verplicht om bij de verkoop van de tweedehands Mercedes Vito transparant te zijn over eventuele gebreken. Vraag daarom expliciet of er mankementen bij de bedrijfswagens aanwezig zijn. Een dealer als Dutch Vans biedt betrouwbare bedrijfswagens tegen een scherp tarief. In hun webshop vindt u alle details als kilometerstand, bouwjaar en onderhoudshistorie per tweedehands Mercedes Vito vermeld.

4. Verken wanneer de tweedehands bedrijfswagen in gebruik is genomen
Aan de hand van het kenteken controleert u op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) wanneer de tweedehands Mercedes Vito in gebruik is genomen. Bij de verkoper vraagt u na waar de bestelbus met name voor is toegepast. Rijden voor een koeriersdienst in een stad geeft immers een andere impact op een tweedehands bedrijfswagen dan gebruik op een bouwplaats.

5. Maak een uitgebreide proefrit
Het is altijd verstandig om een proefrit te gaan maken met een tweedehands Mercedes Vito. Zorg dat u altijd de bestelbus met daglicht bezichtigt en rijdt iets verder dan alleen een blokje om. Bezit de tweedehands Mercedes Vito alle opties die u voor uw werk nodig heeft, zoals voldoende laadruimte, de juiste inrichting en de gewenste hoeveelheid deuren? Onderzoek of de knoppen binnen de bedrijfswagen werken en test de remmen door een noodstop te maken.

Kies een betrouwbare dealer voor uw tweedehands bestelbus
De tweedehands bestelwagenmarkt kan een risicovolle plek zijn, met veel malafide autohandelaren. Zorg daarom dat u uw occasion bestelwagen bij een betrouwbare dealer aanschaft. Kijk op DUTCH Vans voor een groot aanbod gebruikte bedrijfswagens in Nederland. Klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid staat bij Dutch Vans hoog in het vaandel. Een occasion is immers een behoorlijke investering, dus voorkom de kans op vervelende verrassingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk