Katern

5 oktober Dierendag op Kinderboerderij

Op zondag 5 oktober 2003 houdt Kinderboerderij IJsselstee van 11.00 – 16.00 uur Dierendag 2003, zoals altijd op de eerste zondag na 4 oktober. Dit jaar is het centrale thema de hond. Ook nu weer verlenen diverse organisaties hun medewerking. De toegang tot de kinderboerderij is gratis. Het programma over de hond is als volgt:

Kynologen Vereniging Nieuwegein verzorgt een hondenkeuring, vanaf 12.00 uur. Tevens hebben alle hondenbezitters de mogelijkheid om op de foto te gaan met hun hond. Dit kan van 13.00 – 14.00 uur en van 15.00 – 16.00 uur.

Het KNGF (Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds) heeft informatiemateriaal over de geleidehonden die speciaal worden opgeleid om hun blinde baas veilig door het verkeer en langs ieder obstakel te leiden.

Stichting Hond en Kind zal uitleg geven hoe – vooral kinderen – om kunnen gaan met honden, en hoe je bijtincidenten kunt voorkomen.

Stichting Hulphond Nederland heeft zich ten doel gesteld om speciale hulphonden op te leiden om deze vervolgens kosteloos ter beschikking te stellen aan mensen met een lichamelijke of auditieve beperking. Ook deze vereniging heeft informatiemateriaal beschikbaar gesteld.

En dan is er ook nog een dierenkeuring, vanaf 13.00 uur, in samenwerking met de Kleindierenvereniging Midden Nederland. Er kunnen alleen kleine knaagdieren gekeurd worden, zoals konijnen, cavia’s, kippen, duiven, eenden en ganzen. Het best verzorgde dier kan een mooie beker winnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk