5.000,- euro van Oranje Fonds voor Belmaatje project

Samen voor Nieuwegein is sinds de Coronacrisis gestart met het matchen van vrijwillige Belmaatjes met mensen die in deze tijd meer behoefte hebben aan regelmatig telefonisch contact. Inmiddels zijn er ruim 30 matches gemaakt. Deelnemers worden wekelijks gebeld door de vrijwilligers. ‘’Ik vind het superfijn dat mijn Belmaatje mij iedere week belt. We kletsen over van alles. Het is een gezellig momentje’’, aldus één van de deelnemers.

Mensen die iemand kennen die in deze tijd meer alleen is en veel minder activiteiten heeft, kunnen deze mensen (met toestemming) aanmelden bij Samen voor Nieuwegein. Je kunt hierbij denken aan ouderen thuis of in een zorgcentrum, mensen met een licht verstandelijke beperking die nu geen dagbesteding hebben of andere mensen die het fijn vinden om gebeld te worden. Samen voor Nieuwegein regelt dan een vrijwilliger die wekelijks even belt. Aanmelden kan via info@samenvoornieuwegein.nl of telefonisch: 06-43368435. Wil je vrijwilligers worden bij Belmaatje dan is er de mogelijkheid om je aan te melden via deze website.

Oranje Fonds
Het Belmaatjes project van Samen voor Nieuwegein is opgezet met ondersteuning van het Oranje Fonds. Zij hebben een subsidie toegekend van 5.000,- euro. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, De Nederlands Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren