Katern

4 Stappen naar de juiste autoverzekering

Er zijn tal van verzekeraars te vinden in Nieuwegein en omgeving. Iedere verzekeraar met een eigen premie, een eigen polis en een eigen dekking. Wanneer je op het punt staat een nieuwe verzekering af te sluiten, is het verstandig om van te voren wat onderzoek te doen. Dit doe je door rekening te houden, met de volgende zaken.

 1. Gewenste dekking
  Sta even stil bij welke dekking je nu precies zou willen voor je nieuwe auto verzekering. De basis WA verzekering is verplicht voor autorijdende Nederland, maar een nieuwe auto wil je misschien wel verzekeren tegen een hogere dekking. Zo is een WA verzekering alleen gedekt tegen schade aan anderen, maar een WA+ verzekering ook aan schade, diefstal en inbraak aan eigen auto. Heb je net een nieuwe auto aangeschaft, dan wil je wellicht een Allrisk verzekering in overweging nemen. Met deze verzekering ben je niet alleen gedekt tegen schade in geval van een ongeluk, maar ook tegen schade door eigen toedoen en vandalisme. Welke dekking je ook kiest, zorg ervoor dat je goed verzekerd de weg op gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
 2. Leeftijd auto
  Het bepalen van deze dekking hangt allemaal af van de leeftijd van je auto. Niet alle verzekeraars zijn bereid om een oldtimer Allrisk te verzekeren. Nieuwe auto’s tot 6 jaar oud kunnen het beste verzekerd worden met een Allrisk verzekering. Auto’s van maximaal 10 jaar oud zijn het meest verstandig verzekerd met een WA+ verzekering. Auto’s ouder dan 10 jaar daarentegen moeten het vaak doen met de basis WA verzekering auto. In dit geval is de waarde van de auto vaak lager dan het uit te betalen schadebedrag.
 3. Eigen risico
  Een ander belangrijk punt om in overweging te nemen is het eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Hier staat dan wel weer tegenover dat je, in geval van schade, een hoger bedrag uit eigen zak moet betalen. Heb je een goed gevulde spaarrekening dan is dit waarschijnlijk geen probleem, maar bij een maand-tot-maand uitgave patroon is het wellicht verstandiger om het eigen risico zo laag mogelijk te houden. Hoe lager het eigen risico, hoe hoger de maandelijkse premie. Natuurlijk verschilt dit per aanbieder. Gelukkig is er keuze genoeg in Nieuwegein.
 4. Polisvoorwaarden
  Houdt natuurlijk ook de polisvoorwaarden van de verschillende aanbieders in het oog. Kies een aantal aantrekkelijke aanbieders (lage maandelijkse premie, betaalbaar eigen risico, gewenste dekking) en lees de polisvoorwaarden even goed na. Gebaseerd op de uitkomst van al het bovenstaande, kies je vervolgens de autoverzekering die het beste bij jou, en je auto past.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk