3D Street Art Festival officieel geopend in City

Vanmiddag heeft wethouder Marieke Schouten het Street Art spektakel in de binnenstad van Nieuwegein officieel geopend. Dat deed zij samen met Arjanne de Vries van Wereldhave, de eigenaar van winkelcentrum Cityplaza. De kunstwerken zijn op Nieuwegein geïnspireerd en vooral te zien in en rond Cityplaza. Maar ook bij zwembad Merwestein, in Vreeswijk en in park Oudegein. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was er natuurlijk bij om het voor onze lezers vast te leggen.

Kunstenaars uit bijvoorbeeld Dubai, Mexico, Japan en Nederland waren de afgelopen twee weken aanwezig om de bezoekers van Cityplaza hun creativiteit te laten zien. Ondanks het slechte weer van verleden week is het alle kunstenaars toch gelukt om een prachtig 3D-kunsterkt te produceren. Deze kunstwerken zijn overigens tot eind oktober te bezichtigen. Om de route gemakkelijk te kunnen volgen, kunnen bezoekers gebruikmaken van een speciale app of plattegrond. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij The Point, het veelzijdige servicepunt in Cityplaza.

Volgens Arjanne de Vries, asset manager van Cityplaza – een van de initiatief nemende partijen, geeft Street art Nieuwegein een boost aan de levendigheid van Nieuwegein: “Dit initiatief trekt niet alleen inwoners van Nieuwegein, maar ook bezoekers uit de omliggende regio en zelfs daarbuiten aan. Het is een unieke manier om kunst, cultuur en maatschappelijk bewustzijn samen te brengen en Nieuwegein op de kaart te zetten als bruisende, culturele hotspot.”

Omdat de kunstwerken 3D zijn kun je zelf deel uitmaken van het kunstwerk. Leuk om een selfie te maken! Street art Nieuwegein wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek de tweede verdieping, Nieuwegeinse markten, Theater de Kom, Citymarketing Zie meer in Nieuwegein, Mooi Rijnhuizen, City, Cityplaza en Gemeente Nieuwegein.

De organisatie heeft een app gelanceerd waarmee je een route langs alle werken kan lopen.

3d art

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk