Nieuwegein epicentrum van 3D straatkunst

Het afgelopen weekend zijn diverse kunstenaars gestart met het aanbrengen van gewillige 3D straatkunst in City. Getalenteerde internationale 3D street art kunstenaars van over de hele wereld naar Nieuwegein gekomen. Ondanks het slechte weer is er afgelopen weekend een eerste begin gemaakt op winkelcentrum Cityplaza. Onze trouwe lezeres Ellen de Niet maakte alvast onderstaande foto.

3DArt

Ellen: ‘Vrijdagavond tijdens mijn bezoek aan winkelcentrum Cityplaza werd er op verschillende plekken druk gewerkt aan de mooiste 3D Street Art schilderingen. Zo komt er nog meer sfeer en gezelligheid in het winkelcentrum.’

Kunstenaars uit bijvoorbeeld Dubai, Mexico, Japan en Nederland waren aanwezig en lieten de bezoekers hun creativiteit zien. In het weekend van 11, 12 en 13 augustus zullen de kunstenaars alle kunstwerken af hebben. Dan zal uiteindelijk de expositie, die een kunstroute gaat vormen door Nieuwegein, officieel geopend worden. Deze kunstroute met 3D art, zal niet alleen de rijke geschiedenis en evolutie van Nieuwegein weerspiegelen, maar ook aandacht besteedt aan duurzaamheid. Nieuwegein wil namelijk ook de meest duurzame binnenstad van Nederland worden.

Maureen Kolhoff, één van de kunstenaars
Maureen Kolhoff is een 27-jarige kunstenares uit Nederland. Toen ze klein was deed ze vaak mee aan kleurwedstrijden en vond ze het leuk om creatief bezig te zijn. Sinds de middelbare school weet ze dat ze niets anders wil doen dan kunst maken.

Van 2017 t/m 2019 studeerde Maureen aan de Edinburgh Atelier of Fine Art (EAFA) in Edinburgh, Scotland. Hier leerde Maureen tekenen en schilderen volgens de “klassieke” methode en hier is haar liefde voor het schilderen van stillevens in olieverf ontstaan. Naast schilderijen maakt Maureen ook straattekeningen en muurschilderingen.

Door het World Street Painting Festival in Arnhem kwam Maureen in aanraking met 3D Streetpainting en een paar jaar later deed ze voor het eerst mee aan festivals. Het toffe van straatkunst vindt Maureen dat je lekker groot kunt werken, dat het toegankelijke kunst is, omdat het in de openbare ruimte gemaakt wordt en de interactie met de mensen terwijl je aan het werk bent. Maureen hoopt met haar werk de wereld een beetje mooier en kleurrijker te maken.

Een van de eerdere werken die Maureen Kolhoff maakte in Zwolle. Lees hier meer over alle aanwezige kunstenaars in de binnenstad van Nieuwegein.

Opening expositie
De expositie met kunstroute wordt op Cityplaza officieel geopend op dinsdag 15 augustus en de kunstwerken blijven tot eind oktober liggen. Vergeet dan zeker niet je camera mee te nemen! Omdat de kunstwerken 3D zijn kun je zelf deel uitmaken van het kunstwerk. Neem de perfecte selfie terwijl je jezelf in de meest verbazingwekkende scènes plaatst. Doe extra je best op de selfies, je maakt namelijk kans op mooie prijzen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk