3 tips om auto-inbraak te voorkomen

Het hoort eigenlijk de normaalste zaak van de wereld te zijn om je auto gewoon ergens te kunnen plaatsen. Het is toch niet de bedoeling dat je er telkens bij stil moet staan dat er ook inbrekers op de loer liggen. Niet in onze gemeente. Niet in Nieuwegein. Toch moeten we ook realistisch blijven. Dieven zullen er altijd zijn en ze worden ook nog eens steeds slimmer bij het openbreken van auto’s.

Ondanks dat politie en gemeente heel nauw samenwerken, kunnen ze niet altijd voorkomen dat auto’s worden opengebroken en kostbare spullen worden meegenomen. Gelukkig zijn er ook een aantal maatregelen die jij kunt nemen om auto-inbraak te voorkomen. We hebben 3 tips op een rijtje gezet.

1. Parkeer de auto op een goed zichtbare locatie
Er is één ding wat bijna alle dieven gemeen hebben: ze zijn doodsbang om gepakt te worden. Daarom doen ze er alles aan om uit het zicht van mensen te blijven. Hierbij willen ze tevens zo snel mogelijk pakken wat ze pakken kunnen en wegwezen. Op die manier is de pakkans immers veel kleiner. Je kunt diefstal dan ook voor een groot deel voorkomen door je auto op een goed zichtbare locatie te plaatsen. Een parkeerplek die enorm goed verlicht is bijvoorbeeld of waar veel mensen langs lopen.

Tegelijkertijd is het goed om niet te laten zien dat er iets kostbaars in de auto ligt. De ramen blinderen kan hierbij helpen. Op die manier lukt het de dieven niet om binnen korte tijd op te merken of er iets kostbaars te halen valt. En te opvallend naar binnen gluren kan ook niet. Hierdoor is de kans dus groter dat ze een ander doelwit gaan zoeken.

2. Laat geen kostbare spullen achter
Niets erin, niets eruit! Dat is al jaren het slogan van de politie. Hiermee proberen ze automobilisten duidelijk te maken dat ze zeker geen kostbare spullen in de auto moeten laten liggen. En in elk geval zeker niet in het zicht. Wanneer dit duidelijk zichtbaar is voor dieven die langs lopen, dan is de keus natuurlijk al snel gemaakt om jouw auto binnen te treden. Natuurlijk zou het in theorie gewoon mogelijk moeten zijn om je spullen in je eigen auto achter te laten, maar de praktijk leert ons om dit niet te doen.

Het is goed om aan mogelijke dieven te laten zien dat er daadwerkelijk geen kostbare spullen in de auto liggen. Zo hoeven ze ook geen moeite te doen om dit zelf te ontdekken. Zet daarom het dashboardkastje open en dek de kofferbak niet extra af.

3. Sluit de auto goed af
Dieven zijn altijd op zoek naar makkelijke doelwitten. Wanneer een auto niet goed is afgesloten, is dat bijna vragen om moeilijkheden. Laat daarom niet alleen de ruiten tinten, maar sluit de auto ook goed af. Laat – als dat er nog niet op zit – een kwalitatief autoalarm installeren en plak ook een duidelijke zichtbaar op de ruiten dat de auto beveiligd is. Zo voorkom je dat dieven jouw auto als makkelijk doelwit beschouwen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren