27 juni: Dag van de Toekomst

Nu nadenken over de toekomst van straks; Nieuwegein is op zoek naar een duidelijk profiel van de stad over tien jaar. Wat voor een stad wil Nieuwegein dan zijn? Waar is behoefte aan op straat, in de wijk en in Nieuwegein als geheel? Hoe zien de parken en het groen er dan uit? Hoe zorgen wij ervoor dat jongeren Nieuwegein niet gaan verlaten? En op welke manier zorgen we dan voor de groeiende groep kwetsbare ouderen? Allemaal vragen waar we met elkaar een antwoord op moeten formuleren, zodat we nu en in de toekomst de juiste keuzes kunnen maken.

De antwoorden hoort de gemeente graag van de inwoners, ondernemers en raadsleden van Nieuwegein. Hoe? Via straatinterviews, online discussies via het platform www.ikbennieuwegein.nl, bijeenkomsten en gesprekken met inwoners en experts en via contacten met het onderwijs. En de Dag van de Toekomst op 27 juni. Op die dag van 09.30 uur tot 15.30 uur gaan honderden Nieuwegeinse inwoners en ondernemers met elkaar in gesprek over de toekomst van Nieuwegein. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.ikbennieuwegein.nl. Geen internet? Bel naar 14-030.

Twee weken geleden viel bij 5.000 inwoners en 1.500 Nieuwegeinse ondernemers een persoonlijke uitnodiging van de burgemeester voor de Dag van de Toekomst op de deurmat. Zij zijn via een steekproef geselecteerd om die dag aanwezig te zijn. Op die manier hoopt de gemeente een paar honderd enthousiaste Nieuwegeiners bij elkaar te krijgen. Ook mensen zonder uitnodiging zijn van harte welkom.

Het wordt een dag van hard nadenken en veel praten, maar uiteraard is er ook vertier in de vorm van filmpjes en theater. Inwoners van gemeenten die ons voor gingen met een dergelijke dag zeiden na afloop daarover: “Ik vond het een geweldige ervaring erbij aanwezig te zijn”. “Ik heb er veel energie van gekregen”. “Wat een verbondenheid vandaag, geweldig om daar onderdeel van te zijn”. Het wordt dus een bijzondere en leuke dag en een unieke kans voor inwoners om hun stem te laten horen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren