24 Statushouders op zoek naar hun droombaan

De afgelopen 10 weken hebben 24 statushouders, in opdracht van Gemeente Nieuwegein, de training Spreek je Uit! The Dutch Way, gevolgd. Daarin hebben zij geleerd zichzelf te profileren, iets dat bij niet-westerse culturen niet vanzelfsprekend is. De deelnemers hebben zich ontwikkeld tot sterke potentiële werknemers die intrinsiek gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan.

Op 23 april presenteren zij zich aan diverse bedrijven. De presentaties zijn allen verschillend, net als de mens achter de presentatie en gemaakt vanuit het eigen denk- en werkniveau.

Voor niet westerse cultuurgroepen is jezelf profileren ongewoon en zelfs ongewenst. Binnen de zogenaamde wij –  culturen gaat het niet om het belang van het individu, maar om het belang van het collectief. Ontwikkeling is een groepsgebeuren. In de Nederlandse cultuur, een zogenaamde ik – cultuur staat de ontwikkeling van het individu bovenaan en is het een vereiste jezelf te kunnen profileren in je presentaties, zoals bijvoorbeeld je motivatie in een sollicitatiegesprek.

Social Enterprise DroomStatus coacht statushouders naar duurzame integratie. Met ons wetenschappelijk gevalideerde training Spreek je Uit! The Dutch Way worden statushouders actief begeleidt door trainers en buddy’s uit het zakenleven. Dé Baan waar de statushouder van droomt en de juiste competenties voor heeft, op éigen denk -en werkniveau. DroomStatus zorgt bovendien voor een actieve begeleiding van de werkgevers, voor de begeleiding van het team op de werkvloer. DroomStatus gelooft in wederzijdse integratie.

One thought on “24 Statushouders op zoek naar hun droombaan

  1. John

    En de werkeloze Nederlanders ?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren