21e AkoestiCafé met Youri Lentjes

Op woensdag 13 maart aanstaande vindt de eenentwintigste editie plaats van het AkoestiCafé. Het programma is zoals altijd verrassend en veelzijdig. Youri Lentjes is in Nieuwegein geen onbekende meer. ‘Deze bijzondere singer-songwriter sloot het allereerste AkoestiCafé ooit af met een vlammend optreden, waar nu nog over gesproken wordt’ aldus de organisatie. ‘Sindsdien speelde hij in onze stad op het Huiskamerfestival, Pitpop, Geinbeat en onlangs nog in Gluren bij de buren.’

Op woensdag 13 maart staat Youri Lentjes op het podium met de Deense singer-songwriter Louis Muller, oftewel Subterranean Street Society. Louis maakt rauwe en indringende pop/rock, waarbij zijn stalen gitaar niet gespaard wordt. Hij was dé sensatie van het reizende festival Popronde 2018. Youri en Louis zijn twee bohemien-style muzikanten en geestverwanten in het brengen van intens persoonlijke songs.

De avond wordt geopend door vader en zoon oftewel Duo De Kleer. Met snarenvirtuoos Frank de Kleer als vader kan het niet anders dan dat ook zoonlief raad weet met vier tot zes snaren. Vader en zoon brengen samen gypsy-jazz en traditionals, van Csardas, Russische Romances, Roemeense Hora tot en met echo’s van Django Reinhardt. Spetterend, speels, met tempo én humor.

Het AkoestiCafé wordt deze keer gehouden bij Driessen SmaakVermaak aan de Marconibaan 42H. De deur gaat open om 20.00 uur. Toegang is op basis van ‘betaal wat je wil’. Als je de muziek tof vond én je kunt het missen, dan vraagt de organisatie je een tientje te doneren.

Youri Lentjes

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk