Sanne de Hoop van VTV Nieuwegein op EK Tafeltennis in München

In München is afgelopen donderdagavond de loting voor de voorrondes van het EK Tafeltennis gehouden. TeamNLTafeltennis is met vier dames vertegenwoordigd op het multisport evenement, waaronder Sanne de Hoop. Zij wist zich middels een kwalificatietoernooi te plaatsen voor dit EK. De Hoop speelt bij VTV in Nieuwegein. Vandaag is het EK van start gegaan waar overigens ook Emine Ernst, oud speelster van VTV Nieuwegein aan deelneemt.

De Nederlandse dames komen naast het enkelspel ook uit in het dames dubbel en mixed dubbel. Sanne de Hoop speelt samen met de Sloveense Sara Tokic.

Sanne de Hoop (26) geeft aan erg uit te kijken naar dit EK: “Het is een mooie kans om mij te meten met de Europese top, ik ben dan ook ontzettend blij dat ik mezelf voor dit toernooi heb gekwalificeerd”. De 26-jarige speelster van VTV Nieuwegein die komend seizoen uitkomt in maar liefst vier competities (eredivisie dames, 1e divisie heren, Portugal en Engeland), heeft zich voor dit EK voorbereid in Slowakije en in Nederland bij het internationale TT4you trainingskamp in Schiedam. In het kwalificatietoernooi speelt Sanne tegen Tin-Tin Ho uit Engeland en de Poolse Anna Wegrzyn. “Ik ga alles geven om mijn beste spel op tafel te leggen”, aldus een gemotiveerde Sanne de Hoop.

Meer informatie over tafeltennis op dit multisport event vind je hier. Ook zijn de tafels 1 tot en met 4 te volgen via livestream.

Sanne de Hoop

Wandeltip: Start in ons eigen Nieuwegein met knapzak en wandelschoenen!

Het Hollandse IJsselpad is geopend als icoonroute. Een zeer bijzonder pad van 37 km lang dat begint op de grens bij Nieuwegein. Bijna geheel onverhard, gemarkeerd, dwars door de natuur en langs bruisende oer-Hollandse stadjes zoals IJsselstein, Montfoort en Oudewater. Het pad is een belevenis voor jong en oud en begint bij het Klaphek. Of je nu als een detective op zoek wilt gaan naar historische sporen, liever wil struinen door het groen of met zijn allen op poldersafari wil gaan. Het kan allemaal. Ga op pad en maak er een wandelbelevenis van!

Wandelgeluk
Onderweg is er van alles te beleven langs de Hollandse IJssel. De mooie oud-Hollandse stadjes aan de rivier vormen de levendige havens met gezellige terrassen, bijzondere musea en winkels met heerlijke ambachtelijke producten. Tussen de steden wandel je door authentiek boerenlandschap en vogelrijke natuurgebieden. Rondom elke stad aan de Hollandse IJssel zijn meerdere wandelroutes ontwikkeld om het verhaal van de Hollandse IJssel te vertellen.

De Hollandse IJssel, die zowel welvaart als rampspoed bracht, heeft haar sporen in het landschap achtergelaten. Oorspronkelijk was de Hollandse IJssel een zijarm van de Lek, ‘Lake et Isla’ (Lek en IJssel). Te wild om, het veengebied waardoor het stroomde, te ontginnen. Om de rivier te temmen werd in 1285 de Dam bij het Klaphek geplaatst. Steenfabrieken rezen op langs de oevers. De stenen waren nodig voor de bouw van kastelen, kerken en verdedigingswerken.

Het erfgoed van de Hollandse IJssel
Heb je je weleens afgevraagd waarom wij zo gek op water zijn? Water is overal, vroeger nog meer dan nu. Water zorgde voor handel en welvaart, maar ook voor rampspoed en overstromingen én overwinning. Overwinning? Jazeker, precies 350 jaar geleden maakte de Hollandse IJssel onderdeel uit van de Oude Hollandse Waterlinie. Het water werd als verdedigingsmiddel ingezet tegen het leger van de Zonnekoning en met succes! De vele vestingstadjes, dijken, sluizen en jaagpaden langs het Hollandse IJsselpad herinneren nog aan deze tijd.

Download hier de route van de wandeling langs het Hollandse IJsselpad.

Snak jij ook naar een verkoelende, groene tuin?

Verlang je ook naar de schaduw van bomen en de koelte van water? Weet je dat je door allerlei eenvoudige maatregelen je tegeltuin kan omtoveren in een groene oase?

Door tegels uit de tuin te halen, de schutting te vervangen voor een heg, meer bomen, meer (wilde) planten en meer gras wordt het minder warm in en om je huis. Bovendien kan het regenwater van heftige onweersbuien beter weglopen door de grond.

Tijd voor aanpassingen aan een veranderend klimaat
In Nieuwegein hebben we vooral last van hele heftige regenbuien en hete dagen. Veel inwoners hebben er al iets aan gedaan, zoals de aanleg van een tuintje langs de gevel van het huis, meer groen in de tuin of een groen dak. Dat is hard nodig, want de tuinen van Nieuwegein zijn heel belangrijk om de stad leefbaar te houden.

Subsidie groene daken
Een groen dak helpt wateroverlast voorkomen, doordat het na een heftige regenbui water opslaat en langzaam afvoert. De gemeente Nieuwegein geeft bijvoorbeeld subsidie voor groene daken.

Maak uw tuin groener
Hoe meer groen, hoe beter het water kan wegstromen. Een watervriendelijke tuin is voor minstens 60% beplant. Het regenwater kan in de groene zachte bodem wegstromen. Bovendien houden planten de tuin koel op hete dagen. U kunt denken aan waterdoorlatende of -afstromende bestrating, een waterdoorlatend terras, vijvers, infiltratieputten en regentonnen.

Dus vragen we jou: wat ga jij dit jaar doen aan een klimaatproof Nieuwegein? Het mag klein of groot zijn en we willen je er graag bij helpen. Kijk op deze website voor alle acties en meer informatie.

Derde gratis ophaalronde snoeihout Nieuwegein

In september organiseert Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in de gemeente Nieuwegein de derde gratis ophaalronde voor het snoeihout. Als u deze ophaalronde snoeihout wilt aanbieden, maakt u hiervoor eerst een afspraak. Een ophaalafspraak maken kan tot en met 9 september. Bij het maken van de afspraak krijgt u de exacte ophaaldatum door.

Een ophaalafspraak maken
Heeft u snoeihout, en wilt u dit gratis laten ophalen deze tweede ophaalronde, maak dan een ophaalafspraak via de website van het reinigingsbedrijf of via telefoonnummer 0900-6039222 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur). Een afspraak maken kan uiterlijk tot en met 9 september.

Voorwaarden gratis aanbieden snoeihout

• Deelname alleen mogelijk op afspraak via het Klantcontactcentrum van RMN;
• Snoeihout samenbinden in handzame bundels die gemakkelijk kunnen worden opgetild (gewicht: maximaal 25 kg, maximale lengte 1,5 meter);
• Maximale dikte van de takken: polsdikte (géén stronken);
• Géén dozen of zakken met snoeihout of ander tuinafval;
• Totaal maximaal 2m3 per huishouden;
• Bundels snoeihout vóór 7.30 uur aanbieden op de gebruikelijke aanbiedplek van de container.

Buiten deze gratis ophaalrondes is het ook mogelijk om uw snoeihout tegen betaling van € 30,- aan huis op te laten halen. Inleveren bij het recyclingstation van Nieuwegein aan de Utrechthaven 3, is gratis. De aanbiedregels en overige aanvullende informatie is te vinden op de website van Reinigingsbedrijf Midden Nederland of in de RMN app.