Kringloopwinkel Nieuwe Vorm zoekt vrijwilligers

Kringloopwinkel Nieuwe Vorm zoekt nieuwe vrijwilligers. Nieuwe Vorm zoekt mensen die een paar uurtjes per week over hebben om te werken in de winkel, bij de kassa, in de styling of het magazijn. Belangstellenden kunnen voor informatie kijken op de website van de Nieuwe Vorm. Aanmelden als vrijwilliger kan door het invullen van het formulier op de website of door het sturen van een mail naar arbeid@nieuwevormvanhoop.nl.

Mensen die het leuk vinden om contact te hebben met mensen, hen te woord te staan en te helpen worden uitgenodigd om kennis te komen maken. De functie van allround winkelmedewerker is een flexibele vrijwilligersfunctie. Mensen kunnen al aan de slag vanaf 2 uurtjes per week.

Zaterdag
Directeur Celina Vorm: ‘’We kunnen veel nieuwe mensen gebruiken. De sfeer is heel erg gezellig. Samen maken we de winkel tot een plek waar onze klanten graag terugkomen.’’ De kringloopwinkel is vooral op zoek naar mensen die op zaterdag een paar uurtjes over hebben. Celina: ‘’Op dinsdag tot en met vrijdag kunnen wij nieuwe mensen gebruiken, maar vooral ook op de zaterdag. Mensen uit Nieuwegein willen heel graag ook op zaterdag bij ons winkelen. Dat kan nu nog niet omdat we onvoldoende vrijwilligers hebben die op zaterdag kunnen werken. Dus het zou heel mooi zijn als er mensen reageren die ons op zaterdag willen helpen.’’

De medewerkers van de kringloopwinkel werken er met veel plezier. ‘’Ik vind de afwisseling heel erg leuk. Ik doe hier echt van alles. Van het werken bij de kassa tot het in elkaar zetten van een kastje en natuurlijk klanten ontvangen’’, aldus medewerker Arie.

Kringloopwinkel
Kringloopwinkel Nieuwe Vorm zit aan de Drenthehaven op het industrieterrein Plettenburg in Nieuwegein. De stichting zet zich in voor het mens en milieu in en om Nieuwegein. Dagelijks werken tientallen vrijwilligers heel hard om de winkel tot een plek te maken waar mensen zich thuis voelen. En waar de kringloopprijsjes ook écht kringloopprijsjes zijn!

Fotobijschrift: Medewerkers Irma en Ed werken met heel veel plezier bij de kringloopwinkel. Voor de foto hebben ze even hun mondkapje afgezet.

Duurzaam groen in City West: aanleg twee opkweekvelden voor bomen

Op de parkeerplaats van City West komen twee opkweekvelden voor bomen. Hier krijgen ongeveer 40 jonge bomen de tijd om te groeien, voordat ze later een definitieve plek in City krijgen. Wethouder Hans Adriani plantte vrijdag 16 april de eerste boom. De velden komen voor de woongebouwen Luifelstede/Hagestede en zijn de aanzet om City op een duurzame manier groener te maken.

De opkweekvelden zijn onderdeel van de tijdelijke inrichting van City West, die in cocreatie met omwonenden is ontwikkeld. Er wordt daar de komende jaren namelijk flink gebouwd. Er komen in West een nieuw modern knooppunt voor tram en bus, met nieuwe woningen en goede loop- en fietsroutes. De opkweekvelden komen daarom voor de woonappartementen van de Luifelstede en Hagestede. Zo kunnen de bewoners tijdens de werkzaamheden uitkijken op de bomen.

Wethouder Hans Adriani: “De opkweekvelden staan hier tijdelijk. Dat lijkt niet duurzaam, maar toch is dat juist wel het geval. Als er straks woningen worden gebouwd op de huidige parkeerplaats worden de bomen verplant. Ze krijgen dan een plek langs de trambaan. Ze kunnen in het opkweekveld groeien en alvast wennen aan de grond, zodat ze na verplanting snel doorgroeien. De bomen zijn nu nog klein en makkelijk te vervoeren. Dat spaart later vrachtwagenritten voor grote bomen uit.”

Buurtbewoners hebben aangegeven kleur- en vormvariatie in de bomen te willen, daarom is gekozen voor drie verschillende boomsoorten. Dat is daarnaast goed voor de biodiversiteit. Het gaat om twee soorten smalle zilverlindes en een wilgbladige eik. De opkweekvelden verdwijnen weer als er nieuwe woningen op City West gebouwd worden.

Foto: Jan Buteijn. ‘Wethouder Hans Adriani plant de eerste boom in het opkweekveld’

Tram en auto geborgen, de schade is groot na de botsing

De tram die vanmorgen was ontspoord nadat deze in botsing kwam met een personenauto is geborgen. Inmiddels is de auto door een bergingsbedrijf afgevoerd en is duidelijk hoe groot de schade is. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij door brandweerlieden en medisch personeel uit de zwaar beschadigde auto was bevrijd. Het leek erop dat het tramverkeer naar IJsselstein het hele weekend stil zou komen te liggen, maar volgens Ron van Dopperen, woordvoerder voor de provincie Utrecht en Regiotram Utrecht rijden de trams zondag weer.

“Het herstelwerk is nu bijna zo goed als compleet. We gaan vanavond nog testritten uitvoeren”, liet woordvoerder Ron van Dopperen eerder op de avond al weten. Als de testritten zonder problemen verlopen, kon de dienstregeling snel worden opgestart. Dat blijkt nu het geval te zijn. Zondag rijden de trams weer volgens de dienstregeling.

In maart dit jaar kwam al een bestelbusje van de JUMBO in Utrecht in botsing met een tram richting De Uithof. Ook toen ontspoorde de tram uit de rails en moest geborgen worden. Dit duurde toen twee dagen.

U-OV verwacht dat lijn 61, het tramverkeer naar IJsselstein, de rest van de dag stil ligt, onder meer vanwege de schade aan de bovenleiding en de rails. Er worden vervangende bussen ingezet. “Voor de reiziger is dit natuurlijk vervelend nieuws”, zegt van Dopperen. “Vandaag, en naar het zich laat aanzien ook de rest van het weekend, kunnen we waarschijnlijk niet rijden.”

Hieronder ziet u enkele foto’s van de berging van de tram en de auto aan de Koekoekslaan in Nieuwegein. De tramritten waren sinds een klein maandje weer hervat na een langdurige uitgelopen vernieuwing van de trambaan Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein.

 

Man ernstig gewond na botsing met tram, tram ontspoord

In de wijk de Doorslag nabij het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is vanmorgen rond 08.25 uur een tram ontspoord na een botsing met een auto. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Per helikopter is een traumateam naar de plaats van het ongeluk gebracht.

Volgens een woordvoerder van de provincie is een automobilist op de Koekoekslaan bij het Sint Antonius Ziekenhuis tegen de tram gereden. De brandweer heeft hem uit de zwaar beschadigde auto bevrijd en naar het ziekenhuis laten brengen. VRU noemt het incident ‘bijzonder’ waarbij de tram bovenop de auto staat en deels is ontspoord.

De trambestuurder en een aantal passagiers kwamen met de schrik vrij. Volgens een brandweerwoordvoerder is een van hen uit voorzorg ter plaatse door ambulancemedewerkers nagekeken. De trambestuurder wordt ondervraagd door de politie, die een onderzoek naar de toedracht heeft ingesteld.

Vervoerder U-OV verwacht dat lijn 61, het tramverkeer naar IJsselstein, de rest van de dag stil liggen, onder meer vanwege de schade aan de bovenleiding en de rails. Ook is een mast van de bovenleiding uit grond gerukt. Er worden vervangende bussen ingezet.

Het ongeluk gebeurde bij een overgang zonder spoorbomen. Op deze zelfde locatie zijn meerdere ongevallen gebeurd. Omwonenden hebben eerder aangegeven dat ook op deze locatie slagbomen moeten komen. De heer Lieberwerth in 2019:

‘Dat er geen dode of gewonden zijn gevallen is puur geluk!! Deze ZEER gevaarlijke overgang is pal bij het ziekenhuis! Er zijn daar al meer mensen doodgereden! Verpleegkundige die iets te gehaast was toen waarschijnlijk! De Trammaatschappij vindt het acceptabel dat er zo nu en dan doden vallen, anders zou het te lang duren als er echt goede beveiliging neergezet zou worden!!’

AHOPS zou een hele grote verbetering zijn, maar te duur en te traag! Ze rijden daar dus graag over lijken! Als men 10 miljoen van de nieuwe trambaan kan verduisteren dan kunnen zeker op die plaats bij het ziekenhuis extra beveiliging aangebracht worden! Directie’s kunnen zich wel vol inzetten om van groot nog groter te worden! Deze directie staan achter het personeel zoals wordt gezegd van hun! Maar om ook iets voor hun veiligheid te doen dat blijkt te duur! Ik vraag me toch al veel langer af waar ze dan achterstaan qua personeel? En dit geldt ook voor de klanten van het ziekenhuis!’