‘De strip van Kim Houtzager’

Iedere week tekent Kim Houtzager (www.keep-in-mind.nl) de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Kim: ‘Dit jaar deed ik voor het eerst mee met ‘Gluren bij de Buren’. De ervaring was met één woord: fantastisch. De muziek was geweldig en het mooiste van allemaal: ik kon er driemaal van genieten! Ik kreeg een kijkje achter de schermen en heb er veel van geleerd. Het mooiste moment was tijdens de laatste show… één van de gasten pakte zijn mondharmonica en ging meespelen! Als dat geen bewijs is hoe goed de muziek was….’

Update sloop gebouw ‘Zwolsche Algemeene’

De sloop van het markante gebouw aan de Buizerdlaan is in volle gang. De bewoners rondom dit kantoorpand, met een grondoppervlakte van 5.928 m2 en een kantoorvlak van 3.462 m2, maken regelmatig een verslagje omtrent de voortgang van de sloop.

In het spiegelgebouw aan de Buizerdlaan werkten tijdens de hoogtijdagen gemiddeld 600 medewerkers. De laatste jaren stond het stervormige gebouw al een aantal jaren leeg. Op deze lokatie moet nu woningbouw komen met winkels.

Vandaag nam onze videograaf Bart van Rooijen weer eens een kijkje bij de sloop. Natuurlijk nam hij zijn videocamera mee. Resultaat! Bovenstaand videoverslag van de nog steeds zo hongerige draak!

Altrecht en gemeente Nieuwegein gaan samen woningbouw laten ontwikkelen

Zorgorganisatie Altrecht en de gemeente Nieuwegein gaan samen woningbouw laten ontwikkelen op de stukken grond langs de Rembrandthage, Pieter van Laerhage en Galecopperdijk. Afgelopen week werd dit officieel en ondertekenden zij een overeenkomst. Stichting Altrecht en de gemeente Nieuwegein hielden in september vorig jaar een inloopavond over de nieuwbouwplannen op deze locatie in de wijk Galecop.

Ontwikkelen woningbouw
De locatie van zorgorganisatie Altrecht aan de Rembrandthage gaat in de toekomst sluiten. Altrecht en de gemeente gaan de vrijkomende locatie samen met de gemeentelijke percelen langs de Rembrandthage, Pieter van Laerhage en Galecopperdijk ontwikkelen voor woningbouw. Hans Adriani, wethouder gemeente Nieuwegein, en Lex de Grunt, bestuurder Altrecht, ondertekenden afgelopen week een overeenkomst en maakten daarmee de samenwerking officieel.

Kansrijke woningbouwlocatie
Tot enkele jaren terug waren deze stukken grond bestemd voor een hoogwaardig openbaar vervoerlijn naar Papendorp in Utrecht. Deze lijn wordt niet gerealiseerd. In het Woningbouwprogramma Nieuwegein 2030 is de locatie Altrecht e.o. aangemerkt als kansrijke woningbouwlocatie. Dat geeft invulling aan de gemeentelijke woningbouwopgave van 5.000 woningen in de stad.

Ontwikkelaar woningbouw
De volgende stap is het kiezen van een ontwikkelaar die de woningbouw gaat ontwikkelen. Dit gebeurt na de zomervakantie. De voorbereiding hiervoor is inmiddels gestart. De beoogde ontwikkeling voorziet in de realisering van 84 woningen, bestaande uit minimaal 40 sociale huurappartementen, 13 middeldure huurappartementen en daarnaast 31 rij-, tweekappers en vrijstaande woningen in de koopsector.

De lokatie in Galecop

Band New Old Stockman treedt op bij Soep&Cultuur

Op de soep & cultuurzondag van 23 februari aanstaande kunt weer genieten van muziek en soep in Dorpshuis Fort Vreeswijk. Deze zondag treedt de band NOSM’s (New Old Stockman) op.

De band uit Tiel bestaat uit zes muzikanten en zij spelen vooral nummers in het genre: blues, slow , americana, reggae en rock. Alles dichtbij het origineel, maar altijd met een eigen muzikaal tintje van één van de bandleden. Met zang, twee gitaren, ondersteund door een vette bas, drums en, niet te vergeten, subtiele percussie, tweede en 3e stem, maken zij naast veel plezier samen lekker muziek.

Het optreden is van 16.00 uur tot 17.00 uur. Daarna is er gelegenheid om in de huiskamer te genieten van een heerlijke kop huisgemaakte soep. De entree bedraagt € 2,00 en een kom soep kost slechts € 2,50.

Lokale Vernieuwing (LV) steunt woningbouw in polder Rijnenburg

Lokale Vernieuwing steunt het initiatiefvoorstel van de provinciale fractie van de VVD om te kiezen voor woningbouw in de polder in plaats van windmolens. Een tekort aan woningen is evident, zo kent Nieuwegein een wachtlijst van meer dan 10 jaar voor sociale huurwoningen. 

Nederland heeft op dit moment te maken met een woonsector die hevig onder druk staat, dit komt door een aantal factoren zoals scheefwonen, doorstroomproblemen en immigratie. Dit zijn vraagstukken voor de landelijke overheid waar de gemeente niets aan kan doen. Omdat het er op dit moment niet op lijkt dat de bevolkingsgroei zal afremmen dient er geanticipeerd te worden op de woningmarkt. Het bouwen van meer woningen is voor de gemeente daarom de enige oplossing. 

Polder Rijnenburg kan Nieuwegein ontlasten met 25.000 woningen waardoor jonge Nieuwegeiners toch dicht bij hun familie en bekenden uit Nieuwegein kunnen (blijven) wonen. LV vindt dat er een evenwichtige combinatie moet komen in het woningaanbod. Een leefbare wijk moet namelijk verschillende inkomensgroepen aantrekken zodat er geen grote verschillen komen in wijken. 

Ook de tijdelijke invulling van het pauzelandschap met zonnepanelen (tot dat er woningen gebouwd worden) kan de instemming van LV genieten. Op deze manier wordt er ook duurzame energie opgewekt zonder dat bewoners daar last van hebben.  

LV hoopt dat meer partijen dit voorstel steunen waardoor de woonsector in de regio enorm ontlast wordt, nu de urgentie hoger is dan ooit tevoren.

Yannick Jean, commissielid Lokale Vernieuwing