Lokale Vernieuwing (LV) steunt woningbouw in polder Rijnenburg

Lokale Vernieuwing steunt het initiatiefvoorstel van de provinciale fractie van de VVD om te kiezen voor woningbouw in de polder in plaats van windmolens. Een tekort aan woningen is evident, zo kent Nieuwegein een wachtlijst van meer dan 10 jaar voor sociale huurwoningen. 

Nederland heeft op dit moment te maken met een woonsector die hevig onder druk staat, dit komt door een aantal factoren zoals scheefwonen, doorstroomproblemen en immigratie. Dit zijn vraagstukken voor de landelijke overheid waar de gemeente niets aan kan doen. Omdat het er op dit moment niet op lijkt dat de bevolkingsgroei zal afremmen dient er geanticipeerd te worden op de woningmarkt. Het bouwen van meer woningen is voor de gemeente daarom de enige oplossing. 

Polder Rijnenburg kan Nieuwegein ontlasten met 25.000 woningen waardoor jonge Nieuwegeiners toch dicht bij hun familie en bekenden uit Nieuwegein kunnen (blijven) wonen. LV vindt dat er een evenwichtige combinatie moet komen in het woningaanbod. Een leefbare wijk moet namelijk verschillende inkomensgroepen aantrekken zodat er geen grote verschillen komen in wijken. 

Ook de tijdelijke invulling van het pauzelandschap met zonnepanelen (tot dat er woningen gebouwd worden) kan de instemming van LV genieten. Op deze manier wordt er ook duurzame energie opgewekt zonder dat bewoners daar last van hebben.  

LV hoopt dat meer partijen dit voorstel steunen waardoor de woonsector in de regio enorm ontlast wordt, nu de urgentie hoger is dan ooit tevoren.

Yannick Jean, commissielid Lokale Vernieuwing

4 thoughts on “Lokale Vernieuwing (LV) steunt woningbouw in polder Rijnenburg

 1. Linda

  De randvoorwaarden moeten eerst besproken worden. Kansloze linksprojecten hebben we zat namelijk.

  1. Yannick Jean (Lokale Vernieuwing)

   De eerste keuze die voorligt is de hoofdinvulling van het landschap, dit betekent of er gekozen wordt door windmolens, zonnepanelen of woningbouw. Van deze opties heeft woningbouw onze voorkeur. Als er uiteindelijk gekozen wordt voor woningbouw dan heeft het ook pas zin om de woningverdeling te bespreken. Wij zullen ons hard maken voor een evenwichtige verdeling.

 2. Charles

  Fijn, nog meer woningen in een nu al te drukke regio. En niet laagbouw maar vooral intensieve hoogbouw met een dichtheid hoger dan Leidsche Rijn.

  Grote sociale huurflats aan de rand van de stad, dat gaat vast goed komen, (Kanaleneiland en Overvecht) … blijkbaar leren bepaalde mensen niets van het verleden! En nog meer luchtverontreiniging en drukte erbij, dat maakt het wonen er echt leuker op ja.

  Maak betere (OV) verbindingen naar kleinere randgemeenten en bouw daar overal wat bij, woningen spreiden in de regio en toch snel in de stad kunnen zijn. Dan wordt t nergens te druk of zelfs overvol, en is nog goed ook voor locale ondernemers van die randgemeenten.

  Utrecht, Nieuwegein en Maarsen zijn al aan elkaar gegroeid, het moet een keer klaar zijn hiero!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren