Auto en tram in botsing op de Sweelincklaan

Op de Sweelincklaan in de wijk Zuilenstein is vrijdagavond een auto met een tram in botsing gekomen. Niemand raakte gewond, maar de auto en de tram raakten wel beschadigd.

De inzittenden van de tram zijn door een bus opgehaald en naar hun bestemming gebracht. Het tramverkeer kwam enige tijd stil te liggen maar is rond 20.30 uur weer opgestart.

U-OV weet niet hoe de botsing kon worden veroorzaakt. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Meld je aan voor NLdoet!

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 wordt NLdoet weer gehouden. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In Nieuwegein hebben zich weer veel organisaties aangemeld die hulp kunnen gebruiken tijdens deze dagen. Alle klussen staan vermeld op de website van NLdoet.

Zo zoeken bijvoorbeeld Fort Vreeswijk, Zorgspectrum, Reinaerde, de bouwspeeltuinen of basisscholen hulp bij hun klus of activiteit. Je kan je individueel aanmelden, maar ook als groep. Dus mobiliseer je vrienden, familie of collega’s en doe mee! Jullie helpende handen zijn van harte welkom!

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meld deze dan aan op deze website en doe mee! Ook meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op de website en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega’s of familie!

‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘De wilgenroos is in Nieuwegein een prachtige slootkanter met vrij grote, roze bloemen. Een echte blikvanger. Die wilgenroos heeft een hele reeks familieleden met veel kleinere maar minstens zo mooie bloempjes: de basterdwederiken. Daarom deze keer de bleke basterdwederik.

Udo: ‘De bleke basterdwederik is een wat minder algemene basterdwederik op plaatsen met doorgaans vochtige grond, het kan ook langs een pad zijn of in de achtertuin. De verschillende soorten basterdwederiken lijken op elkaar, maar deze soort ziet wat bleekjes en onderscheidt zich daardoor van andere soorten. Maar het blijft moeilijk te bepalen, kruisingen (bastaards) zijn overal te vinden.’

Warehouses De Pauw Nederland koopt kavel op Het Klooster in Nieuwegein

De koopovereenkomst is getekend. Warehouses De Pauw (WDP) Nederland wordt eigenaar van een tweede kavel op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. WDP is een internationaal bedrijf dat onder meer logistieke magazijnen en kantoren bouwt op logistieke hotspots. Het bedrijf is sinds 2012 al eigenaar van het pand waar voorheen V&D gehuisvest was en nu het bedrijf Fiege Nederland. Nu is een koopovereenkomst gesloten voor de aangrenzende kavel. De kavel is ruim 24.000 m2 groot.

Centrale ligging
Wethouder Johan Gadella: “WDP is al bekend met ons bedrijvenpark. Fijn dat dit internationale bedrijf, uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar 2017’, zijn grondbezit uitbreidt in Nieuwegein. Hiermee is een deel van de oostkant van het bedrijvenpark, langs de A27, volledig uitgegeven. Op de kavel wordt een duurzaam bedrijfspand gerealiseerd. Het Klooster is in trek. Steeds vaker kiezen ondernemers voor ons duurzame bedrijvenpark. Met name groeiende MKB-bedrijven en distributiebedrijven. De centrale ligging, in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27, is een belangrijke reden om voor Nieuwegein te kiezen.”

Interesse in een kavel? De gemeente Nieuwegein geeft op het bedrijvenpark nog kavels uit. Ondernemers die interesse hebben om zich op daar te vestigen, kunnen contact opnemen met Jeanette Verbeek of Barbara Timmermans van de gemeente Nieuwegein.

Op de foto van links naar rechts: Remco van Iersel (WDP), wethouder Johan Gadella en mevrouw Mariëtta van Wijk (WDP)