Herman Troost benoemd tot lijsttrekker voor de Verenigde Senioren Partij

Fractievoorzitter Herman Troost (73 jaar) is gekozen tot lijsttrekker van de Verenigde Senioren Partij (VSP) voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in Nieuwegein. Voor de laatste keer zal hij zich inzetten voor een nieuwe periode in de Nieuwegeinse politiek.

Troost is ruim achttien jaar actief voor de VSP waarvan 16 jaar als raadslid en fractievoorzitter. Hij is in de politiek geraakt via zijn werk voor de ouderenbonden in Nieuwegein, was bijna tien jaar voorzitter van de COSBO en een aantal jaren secretaris. Hij was vijf jaar voorzitter van de ANBO. Voorafgaand aan die periodes was hij actief voor het CDA. Ook was hij zes jaar voorzitter van 50PLUS voor de provincie Utrecht. Hij heeft veel verkiezingscampagnes gedaan en geleid.

Herman Troost is lid van het presidium van de Raad van Nieuwegein en heeft in allerlei commissies werkzaamheden verricht. Hij was reserveofficier bij de Geneeskundige Troepen. Herman kwam na 15 jaar buitenland met zijn jonge gezin naar Nederland terug voor zijn werk bij Nintendo en werd al gauw verliefd op Nieuwegein dat een van de meest geslaagde zogenaamde “New Towns” van Europa is, met dank aan Vreeswijk, Jutphaas en veel hard werk van ambtenaren, inwoners en bestuurders.

Herman vindt dat we trots mogen zijn op onze stad, waar overigens de komende jaren op velerlei gebied nog heel veel te doen valt. Daarvoor wil hij zich samen met zijn fractiegenoten, Ton de Mol en Herman van Wiggen en andere VSP- ers nog vele jaren inzetten.

‘Wij hebben het beste team van Nieuwegein’ aldus Herman Troost, ‘met Ton de Mol als technicus met ook veel zakelijke ervaring, Herman van Wiggen met geweldige kennis van gemeentefinanciën, en ik zelf als marketing manager en algemeen directeur.’

Herman Troost

Na RTV9 stopt ook Alko Media met Nieuwegein TV

De afgelopen jaren hebben we in Nieuwegein veel initiatieven voor het brengen van lokaal nieuws voorbij zien komen. Een paar jaar geleden probeerde De Telegraaf het nog met haar initiatief ‘Dichtbij’ in Nieuwegein. Dit was geen lang leven beschoren. Na bijna twee jaar trok de Telegraaf Media Groep de stekker uit het initiatief en was ‘Nieuwegein Dichtbij’ verdwenen met zelfs de tweede lokale krant, die dezelfde naam droeg, die fysiek op de mat viel bij de inwoners van Nieuwegein.

Eind verleden week ging de stekker uit het stopcontact bij de Lokale Omroep RTV9. Zij brachten naast het nieuws uit Lopik en IJsselstein ook het nieuws van Nieuwegein. Het was oud wethouder Hans Reusch (D66) van Nieuwegein niet gelukt als voorzitter om RTV9 op de rit te krijgen en te voldoen aan de eisen die gesteld werden door de overheid.

Vandaag 20 oktober 2017 heeft het bedrijf Alko Media, die achter het initiatief Nieuwegein TV zit, laten weten met ingang van 31 december dit jaar te zullen stoppen met haar initiatief in Nieuwegein. In een verklaring geeft Alko Media aan: ‘Door meer en grotere opdrachtgevers bij Alko Media zien we dat Nieuwegein TV redactioneel en commercieel niet de aandacht krijgt die het nodig heeft. En ook verdient. Daarom focussen we vanaf 2018 op Alko Media, Woerden TV en Leiden TV.’ Met andere woorden, het bedrijfsleven zag onvoldoende vertrouwen in het initiatief dat eigenlijk een een kopie werd van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) die al 21 jaar het nieuws brengt in Nieuwegein.

Nieuwegein TV kende een roerige start. Begin 2016 werd Nieuwegein TV vol bombarie aangekondigd door Edward van Cuilenborg. Later voegde Raymond de Jong zich er bij. Beide freelance journalisten van het AD/UN voor Nieuwegein. De Jong kwam van RTV9. Nieuwegein TV zou baanbrekend zijn en een andere kijk geven op het brengen van nieuws in Nieuwegein. Daar is niets van terecht gekomen. Na een korte periode is de heer van Cuilenborg met ruzie vertrokken bij Nieuwegein TV. Sindsdien kwamen er bijna alleen berichten van RTV Utrecht op de site en kwam er van vernieuwing niets terecht. Alko Media laat weten een koper te zoeken vanwege het verleggen van de focus van het bedrijf.

‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Udo: Er is een familie van zweefvliegen, die de “Reuzen” worden genoemd. Nou ja, reuzen, het zijn fraai gekleurde beestjes van enkele cm. Ze zijn gimmend kaal of flink behaard, en bij die behaarde is een soort dat in meerdere kleurschakeringen voorkomt, de hommelreus. Bij deze: variëteit plumata.

Udo: ‘In Nieuwegein vliegen aan het begin van de zomer fraai gekleurde, behaarde hommelreuzen van bloem tot bloem. Het zijn zweefvliegen, en ze zijn er in drie variaties. Zo groot als een gemiddelde hommel, ze lijken er op, even mooi maar minder ijverig. Dit is variatie plumata.

MediaMarkt Nieuwegein gaat plat!

Nog tot en met zondag 22 oktober gaat de MediaMarkt in Nieuwegein plat! Deze dagen is er een exclusieve actie bij de MediaMarkt in de binnenstad van Nieuwegein. Je ontvangt op heel veel platte tv’s, laptops, tablets en smartphones direct voordeel in de vorm van een cadeaukaart. De cadeaukaart is direct inwisselbaar!

Cadeaukaartvoordeel kan wel oplopen tot € 750,- op TV’s, Laptops, Tablets en Smartphones! Keuze uit heel veel platte producten! In het ruime assortiment met producten van alle topmerken vindt u altijd wat u zoekt. Bij MediaMarkt Nieuwegein betaal je nooit teveel en tijdens de ‘MediaMarkt gaat plat dagen’ zelfs nog minder! Klik hier voor de folder.

Bowlers uit Nieuwegein in Team NL

De Nieuwegeinse bowlers Ghislaine Stigter-Van der Tol (31 jaar) en Marc Jacobs (29 jaar) zullen de komende periode in actie komen op drie grote internationale evenementen. Het EK voor nationale kampioenen in Wenen, de prestigieuze World Cup in Hermosillo (Mexico) en de Wereldkampioenschappen in Las Vegas. Beide Nieuwegeins maken deel uit van het Team NL Bowling.

European Champions Cup 2017 | 25-28 oktober in Oostenrijk
Drie jaar achter elkaar komt het Nederlands team al terug met een medaille van de jaarlijkse ECC. In 2014 was er goud, in 2015 zilver en brons en vorig jaar wist de 29-jarige Nicole Sanders uit Emmen brons te behalen. Ook dit jaar is zij er weer bij en gaat ze voor evenaring, maar liefst verbetering van haar prestatie in 2016. Bij de heren wordt Nederland op dit individuele evenement vertegenwoordigd door Xander van Mazijk (25 jaar) uit Scheveningen. Hij maakt zijn debuut in het Nederlands team bij de senioren.

QubicaAMF World Cup 2017 | 6-11 november in Mexico
Het wordt door sommigen het meest prestigieuze bowlingtoernooi ter wereld genoemd. Dit komt mede door het grote aantal landen dat al 52 jaar deelneemt, vaak ruim boven de 80. De 53e editie is een bijzondere voor Nederland, omdat het dit jaar exact 30 jaar geleden is dat Nederland de enige World Cup wist te winnen. Voor deelnemers Michell Stinissen uit Rotterdam en Ghislaine Stigter-Van der Tol uit Nieuwegein (beiden 31 jaar) wordt het al een uitdaging om alleen al in de buurt te komen van die prestatie. Toch heeft Stigter-Van der Tol reden genoeg om de World Cup met vertrouwen tegemoet te zien. Tijdens het WK Singles in december 2016 werd zij nog vijfde.

Wereldkampioenschappen 2017 | 25 november tot 4 december in Amerika
Eens in de vier jaar worden de WK’s voor dames en heren tegelijkertijd georganiseerd. Voor dit WK moet ieder land zich plaatsen en dat is Nederland met beide teams gelukt tijdens de EK’s in 2016. Dat er toen bij de heren drie bronzen medailles werden behaald betekent niet dat ook op het WK medailles verwacht worden. Het Nederlands team neemt het op tegen de mondiale top, waarbij de meerderheid de sport fulltime beoefent.

Ghislaine Stigter-Van der Tol

 

Roekeloos rijden kost Nieuwegeiner geld en een fikse celstraf

Een 23-jarige man uit Nieuwegein heeft 14 maanden celstraf opgelegd gekregen. De rechter in Arnhem heeft begin deze week de man veroordeeld omdat hij eerder dit jaar vluchtte voor de politie en daarbij andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht. Ook kreeg hij straf vanwege de diefstal van de auto, verschillende vernielingen en verkeersovertredingen.

Het delict vond 20 juni dit jaar plaats tussen Arnhem en Nijmegen. De politie ging toen diverse auto’s en een helikopter achter de gestolen BMW aan. De auto stond sinds 16 juni als gestolen geregistreerd en was in Lunteren gestolen. De achtervolging begon in Arnhem. In Nijmegen lukte het om de Nieuwegeiner klem te rijden. (Zie beelden hierboven)

Omdat de Nieuwegeiner nog een voorwaardelijke straf van 6 maanden had openstaan, mag hij nu 20  maanden brommen in de cel, vijf maanden hiervan zijn voorwaardelijk. Ook kreeg de man uit Nieuwegein een ontzegging van de rijbevoegdheid van 1 jaar opgelegd. De schade die hij heeft veroorzaakt tijdens zijn vlucht moet hij vergoeden. Het gaat om een kleine 8.000,- euro.