Katern

Bowlers uit Nieuwegein in Team NL

De Nieuwegeinse bowlers Ghislaine Stigter-Van der Tol (31 jaar) en Marc Jacobs (29 jaar) zullen de komende periode in actie komen op drie grote internationale evenementen. Het EK voor nationale kampioenen in Wenen, de prestigieuze World Cup in Hermosillo (Mexico) en de Wereldkampioenschappen in Las Vegas. Beide Nieuwegeins maken deel uit van het Team NL Bowling.

European Champions Cup 2017 | 25-28 oktober in Oostenrijk
Drie jaar achter elkaar komt het Nederlands team al terug met een medaille van de jaarlijkse ECC. In 2014 was er goud, in 2015 zilver en brons en vorig jaar wist de 29-jarige Nicole Sanders uit Emmen brons te behalen. Ook dit jaar is zij er weer bij en gaat ze voor evenaring, maar liefst verbetering van haar prestatie in 2016. Bij de heren wordt Nederland op dit individuele evenement vertegenwoordigd door Xander van Mazijk (25 jaar) uit Scheveningen. Hij maakt zijn debuut in het Nederlands team bij de senioren.

QubicaAMF World Cup 2017 | 6-11 november in Mexico
Het wordt door sommigen het meest prestigieuze bowlingtoernooi ter wereld genoemd. Dit komt mede door het grote aantal landen dat al 52 jaar deelneemt, vaak ruim boven de 80. De 53e editie is een bijzondere voor Nederland, omdat het dit jaar exact 30 jaar geleden is dat Nederland de enige World Cup wist te winnen. Voor deelnemers Michell Stinissen uit Rotterdam en Ghislaine Stigter-Van der Tol uit Nieuwegein (beiden 31 jaar) wordt het al een uitdaging om alleen al in de buurt te komen van die prestatie. Toch heeft Stigter-Van der Tol reden genoeg om de World Cup met vertrouwen tegemoet te zien. Tijdens het WK Singles in december 2016 werd zij nog vijfde.

Wereldkampioenschappen 2017 | 25 november tot 4 december in Amerika
Eens in de vier jaar worden de WK’s voor dames en heren tegelijkertijd georganiseerd. Voor dit WK moet ieder land zich plaatsen en dat is Nederland met beide teams gelukt tijdens de EK’s in 2016. Dat er toen bij de heren drie bronzen medailles werden behaald betekent niet dat ook op het WK medailles verwacht worden. Het Nederlands team neemt het op tegen de mondiale top, waarbij de meerderheid de sport fulltime beoefent.

Ghislaine Stigter-Van der Tol

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren