Roekeloos rijden kost Nieuwegeiner geld en een fikse celstraf

Een 23-jarige man uit Nieuwegein heeft 14 maanden celstraf opgelegd gekregen. De rechter in Arnhem heeft begin deze week de man veroordeeld omdat hij eerder dit jaar vluchtte voor de politie en daarbij andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht. Ook kreeg hij straf vanwege de diefstal van de auto, verschillende vernielingen en verkeersovertredingen.

Het delict vond 20 juni dit jaar plaats tussen Arnhem en Nijmegen. De politie ging toen diverse auto’s en een helikopter achter de gestolen BMW aan. De auto stond sinds 16 juni als gestolen geregistreerd en was in Lunteren gestolen. De achtervolging begon in Arnhem. In Nijmegen lukte het om de Nieuwegeiner klem te rijden. (Zie beelden hierboven)

Omdat de Nieuwegeiner nog een voorwaardelijke straf van 6 maanden had openstaan, mag hij nu 20  maanden brommen in de cel, vijf maanden hiervan zijn voorwaardelijk. Ook kreeg de man uit Nieuwegein een ontzegging van de rijbevoegdheid van 1 jaar opgelegd. De schade die hij heeft veroorzaakt tijdens zijn vlucht moet hij vergoeden. Het gaat om een kleine 8.000,- euro.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren