Anny Dekker zoekt vriendin Anne-Marie Scheepers

Het programma Adres Onbekend van de KRO is op zoek naar Anne-Marie Scheepers uit Nieuwegein. Anny Dekker heeft de zoektocht aangemeld. Anny Dekker en Anne-Marie Scheepers ontmoeten elkaar in 1993 in herstellingsoord Prins Hendriksoord in Den Dolder. ‘Ik was total loss. Ik had psychische hulp gehad voor mijn overspannenheid, maar dat was niet voldoende voor mij.’ Anne-Marie komt daar op dezelfde dag aan en ging tegelijk met Anny weer weg. ‘We vonden veel herkenning en steun bij elkaar. We konden alles met elkaar delen.’

Negen weken lang trekken ze veel met elkaar op in Prins Hendriksoord. Ook daarna houden ze nog contact met elkaar. ‘Ik weet nog dat ze als verrassing voor mijn 50e verjaardag bij ons langs kwam in Venhuizen. We hadden een hippiefeest georganiseerd. Ik was zo verschrikkelijk blij dat ze kwam.’

Anny werkt nu aan een boek over haar leven. ‘Ik ben opnieuw in mijn dagboeken gedoken. Daarin komt Anne-Marie ook geregeld voor. Ze was heel belangrijk voor mij. En ik zou het eerste exemplaar graag aan haar overhandigen. Ik wil haar bedanken voor haar ongelofelijke troost en steun.’

Er zijn enkele aanknopingspunten: Anne-Marie Scheepers is geboren in 1944 en woonde in Nieuwegein aan de Iepstraat in Hoog-Zandveld. In 1993 zat ze in het Prins Hendriksoord in Den Dolder en heeft twee zoons (waaronder een Martijn) Vermoedelijk is ze naar Brabant vertrokken. Heeft u een tip? Mail of bel 0800 30 30 300.

Noot redactie: De zoekbrigade vond een Anne-Marie Scheepers met twee zoons (Martijn en Koen van Vlodorp) in Nieuwegein tijdens de uitzending op zondag 1 maart j.l.

Jamsessie in Wijkhuis De Steeg

Vanaf donderdag 5 maart start Wijkhuis De Steeg met een heuse jamsessies. Deelname is gratis! ‘We jammen om de week op een echt podium en met vakkundige begeleiding’ aldus Pieter Tuinhof de Moed van het Wijkhuis. Er zijn verschillende instrumenten aanwezig en voor de gitaren zijn er versterkers die gratis gebruikt kunnen worden. Alleen de gitaren moet je zelf meenemen, want die heeft het Wijkhuis aan de Hoornseschans in de wijk Fokkesteeg (nog) niet.

Naast de mogelijkheid om zelf muziek te maken ben je ook van harte welkom om te luisteren. De jamsessies beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur.

Samen met Theater De Kom is Wijkhuis De Steeg bezig om cultuur, in de vorm van zang, dans en theater, in de wijk te brengen. In ontwikkeling zijn op het moment al een kindertheater en een zangkoor, waarbij Theater De Kom de professionele ondersteuning geeft en het Wijkhuis de locatie en de enthousiaste vrijwilligers levert. In de nabije toekomst is het plan om ook o.a. de mogelijkheid tot Streetdance te gaan geven.

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Afgelopen zaterdagmiddag. Theater DE KOM.
Regelmatig vinden er in DE KOM, dat immers méér is dan ‘gewoon een theater’ -er worden immers ook allerhande creatieve lessen verzorgd-, workshops plaats. Zo organiseerde DE KOM afgelopen zaterdag de Slagwerkdag. Verschillende workshops èn een wedstrijd, zoals ik het noem, sneldrummen. Gedurende één minuut zo vaak mogelijk met de stokken op een trommel slaan. En dat valt nog niet eens mee…’

‘De eerste workshop werd verzorgd door Erik en René van de percussiegroep Percossa. Zij moesten vanwege hun optreden ’s avonds tóch in DE KOM zijn, dus dat kwam mooi uit. Bínnen een uur lukte het hen om een vijftigtal percussionisten van verschillende leeftijden tot een prachtig samenspel te krijgen. Het eindresultaat was een heel enthousiaste Samba, waarbij er van de deelnemers ook nog werd verwacht dat zij enige vocaliteit inbrachten. En met succes. Eén van de jongere deelneemsters (foto) bestudeerde tijdens het instuderen van de Samba nauwkeurig haar handjes… blaartjes? Ik zag het. En legde het vast.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘Sommige planten beperken zich in hun bloeiwijze tot het hart van de bloem. Bijvoorbeeld de schijfkamille.’

Udo: ‘Schijfkamille is in Nieuwegein een zomerse verschijning langs wegkanten, of het nu een berm is of een stoeprand. Schijfkamille lijkt op echte kamille, ruikt niet zo sterk en de witte kroonblaadjes ontbreken.’

Voorjaarswandeling Atverni

Atletiekvereniging Atverni nodigt zowel geoefende en beginnende wandelaars uit voor haar jaarlijkse voorjaarswandeling op zondag 15 maart aanstaande. De wandeling start vanaf de Atletiekbaan van Atverni op sportpark Galecop in Nieuwegein

De wandeling, die deel uitmaakt van de wandelkalender van de KWBN, gaat door het Kromme Rijngebied. Er zijn verschillende routes, afhankelijk van de afstand, die naar Rhijnauwen lopen. Via Fort Vechten en Houten gaat het weer richting Nieuwegein. De 5 en de 12 km blijven dichter bij huis. Er zijn voldoende rustpunten aanwezig.

De afstanden zijn naar keuze en wel 30, 22, 12 of 5 km, dus geoefende en beginnende wandelaars komen aan hun trekken. Er zijn op de 3 langste afstanden rustpunten o.a. bij Stayokay, manege Zilfia’s Hoeve en een boerderijrust nabij de golfbaan Houten.

Starten kan voor de 30 km vanaf 08.00 uur en voor de andere afstanden vanaf 09.00 uur. Inschrijving op de atletiekbaan van Atverni op sportpark Galecop te Nieuwegein. De investering in een fijne wandeling bedraagt slechts € 3.50.

Hennepplantage op de Aquamarijndrift

Na een inbraakmelding aan de Aquamarijndrift in Batau zuid werden donderdagnacht geen inbrekers aangetroffen door de politie, maar wel ruim tien kilo henneptoppen. Rond halfvijf vanmorgen kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken.

Onderweg naar de woning hoorden de agenten dat er drie mannen op een scooter inmiddels waren weggereden richting Batau noord. Agenten zochten de wijk af, maar van de scooter en de drie personen werd geen spoor meer gevonden. Aangekomen bij de woning aan de Aquamarijdrift zagen de agenten dat de achterdeur was opengebroken en een kwekerij met hennepplanten waarvan de toppen waren geoogst en die lagen te drogen in een andere ruimte. Het zou gaan om ruim 10 kilogram henneptoppen. De planten en de kwekerij zijn in beslag genomen. De geschatte waarde van de hennep is ongeveer 60.000 euro.

Het onderzoek naar de inbraak en wie verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij wordt voortgezet. De politie komt graag in contact met getuigen van het incident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Schapendieven de cel in

Drie veehouders uit de Betuwe moeten de cel in voor het stelen van schapen in onder meer Nieuwegein en Lopik. In juli 2012 werden uit een weiland van boer Kees Goes in de uiterwaarden van de Lek in Nieuwegein ruim veertig schapen gestolen.

De dieven sloegen vooral ‘s nachts toe in de maanden juli tot en met september 2012. Behalve in de provincie Utrecht werden ook schapen gestolen in de Gelderse Bommelerwaard en in het Noord-Brabantse Linden. Bij de boeren waren in totaal bijna 400 schapen gestolen. Begin oktober 2012 trof de politie in weilanden in de Betuwe 354 dieren aan, waarvan DNA-onderzoek uitwees dat ze gestolen waren bij de boeren. De 250 andere schapen zijn nooit teruggevonden, vermoedelijk zijn deze geslacht of naar andere landen gebracht.

Twee mannen kregen een celstraf van anderhalf jaar, de derde moet twee jaar de cel in. Hij werd ook veroordeeld voor verboden wapenbezit, hennepteelt en het helen van landbouwvoertuigen.

Auto uitgebrand aan de Jachthoornlaan

Aan de Jachthoornlaan in de wijk Zuilenstein is in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 februari een auto uitgebrand.

Het vuur ontstond rond 04.00 uur. Een buurtbewoner probeerde de vlammen nog te doven maar dat lukte niet. Uiteindelijk kon de brandweer het vuur blussen. De auto die er naast stond, vatte ook vlam. Beide auto’s zijn total-loss verklaard.

De politie denkt aan brandstichting. Bewoners zouden personen hebben zien wegrennen vlak na het ontstaan van de brand. Rechercheurs van de Forensische Opsporing onderzoeken de auto om de oorzaak van de brand te achterhalen. De politie komt graag in contact met getuigen van het incident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

De strip van Kim Houtzager

Iedere week tekent Kim Houtzager de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Klik op de twee poppetjes onder de tekst om de strip te zien.

Kim: ‘Nieuwegein krijgt slimme meters. De energiemaatschappij kan zo op een afstand de meterstanden aflezen. En als je wilt, kun je zo’n energiemeter op een ‘slimme thermostaat’ aansluiten. Die geeft je meer inzicht in je energieverbruik, zodat je weet waarop je wat kan besparen. Maar wat als die slimme apparaten meer functies krijgen? Er zijn al koelkasten die aangeven wanneer je eten bederft, of wanneer je eten op is… of waar je mee kan twitteren. Waar houdt het op?’

Nieuwegeiners betrapt bij stelen koper

In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 februari betrapten agenten enkele Nieuwegeiners die bezig waren koper te stelen in Nieuwegein en Zeist.

Rond 04.00 uur meldde een getuige zaag geluiden te horen op de Nevelgaarde. Het geluid zou uit de richting van een bedrijfspand komen. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen een man die druk bezig was om koperen kabels uit een koelinstallatie te zagen. Hierop werd de man, 46 jaar uit Nieuwegein, aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en hij zit vast.

Eerder die nacht, rond 02.30 uur hoorden agenten breekgeluiden in een flatgebouw aan de Prinses Irenelaan in Zeist en zagen ze mannen met een zaklamp in het pand. Het terrein werd afgezet en twee mannen, een 47-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Zeist, konden bij en in het pand worden aangehouden. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich en afgeknipte kabels. Ook deze mannen zitten vast.