‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Afgelopen zaterdagmiddag. Theater DE KOM.
Regelmatig vinden er in DE KOM, dat immers méér is dan ‘gewoon een theater’ -er worden immers ook allerhande creatieve lessen verzorgd-, workshops plaats. Zo organiseerde DE KOM afgelopen zaterdag de Slagwerkdag. Verschillende workshops èn een wedstrijd, zoals ik het noem, sneldrummen. Gedurende één minuut zo vaak mogelijk met de stokken op een trommel slaan. En dat valt nog niet eens mee…’

‘De eerste workshop werd verzorgd door Erik en René van de percussiegroep Percossa. Zij moesten vanwege hun optreden ’s avonds tóch in DE KOM zijn, dus dat kwam mooi uit. Bínnen een uur lukte het hen om een vijftigtal percussionisten van verschillende leeftijden tot een prachtig samenspel te krijgen. Het eindresultaat was een heel enthousiaste Samba, waarbij er van de deelnemers ook nog werd verwacht dat zij enige vocaliteit inbrachten. En met succes. Eén van de jongere deelneemsters (foto) bestudeerde tijdens het instuderen van de Samba nauwkeurig haar handjes… blaartjes? Ik zag het. En legde het vast.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren