Hennepplantage op de Aquamarijndrift

Na een inbraakmelding aan de Aquamarijndrift in Batau zuid werden donderdagnacht geen inbrekers aangetroffen door de politie, maar wel ruim tien kilo henneptoppen. Rond halfvijf vanmorgen kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken.

Onderweg naar de woning hoorden de agenten dat er drie mannen op een scooter inmiddels waren weggereden richting Batau noord. Agenten zochten de wijk af, maar van de scooter en de drie personen werd geen spoor meer gevonden. Aangekomen bij de woning aan de Aquamarijdrift zagen de agenten dat de achterdeur was opengebroken en een kwekerij met hennepplanten waarvan de toppen waren geoogst en die lagen te drogen in een andere ruimte. Het zou gaan om ruim 10 kilogram henneptoppen. De planten en de kwekerij zijn in beslag genomen. De geschatte waarde van de hennep is ongeveer 60.000 euro.

Het onderzoek naar de inbraak en wie verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij wordt voortgezet. De politie komt graag in contact met getuigen van het incident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren